Через спалах чуми: на Львівщину не впускатимуть свинину із Закарпаття

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
29 серпня 2017 16:46

На дорогах Львівщини, зокрема на трасі, що з’єднує Львівську та Закарпатську області, патрульні поліцейські "винюхуватимуть" вантажівки із свинячим м’ясом, аби не допустити завезення на Львівщину африканської чуми свиней, повідомили сьогодні, 29 серпня, під час брифінгу у Львівській ОДА.

Зокрема, як повідомив начальник Головного управління Держпроспоживслужби у Львівській області Євген Баркита, у Закарпатській області продовжують виявляти смертельну для свиней хворобу. Відтак Львівщину вирішили убезпечити за допомогою рейдів.

"У сусідній Закарпатській області за останній місяць зафіксовано 5 випадків, тому ми на дорогах державного значення хочемо провести контроль, щоб у Львівську область не попали ані продукти тваринного походження зі свинини, ані туші свиней, ані живі тварини з метою запобігання африканській чумі", – зазначив він.

Своєю чергою керівник Патрульної поліції Львова Роман Пилипенко пояснив, що контролем займатимуться патрульні, які будуть зупиняти автомобілі на дорогах державного і міжнародного значення.

"Будуть створені спільні групи. Патрульна поліція буде зупиняти транспортні засоби для перевірки щодо наявності тих чи інших продуктів тваринного походження, а саме свинини.  Ми прекрасно розуміємо, що є специфіка транспорту, який може перевозити живих тварин, туші і продукти переробки. Не буде повального зупинення транспорту. Основна увага буде приділена трасі Н06, оскільки це напрямок на Закарпаття", – розповів головний патрульний Львова.

Контролюють ситуацію на Львівщині, за словами Є. Баркити, працівники Держпродспоживслужби.

"У випадку загибелі тварини людина звертається, ми ж не можемо знати, що загинула тварина. Вибирається пробний матеріал, направляється у лабораторію виключення африканської чуми", – пояснив він.

Якщо ж африканську чуму десь таки виявлять, то наступні заходи виглядатимуть так:

"Закриваються всі в’їзди-виїзди, обмеження руху транспорту, всі свині умертвляються",- каже Є. Баркита.

Додамо, що м’ясо хворої на африканську чуму свині не несе шкоди здоров’ю людини. Щоправда воно має пройти термічну обробку, наголошують у Дежрпродспоживслужбі.

Мешканців Львівщини просять бути пильними і у разі виявлення чогось підозрілого телефонувати за номером  261-53-87.

Дивись ще:

Дивись: у Львові з'явиться новий парк

Перемовини поновлено: Ryanair почне польоти з України вже наступного року

До моря: Львів та Одесу зв'яже сучасний автобан 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах