На 13 тисяч: суд оштрафував лікаря львівського "ОХМАТДИТу" за хабар

фото: Андрій Польовий

фото: Андрій Польовий

Події
01 вересня 2017 13:15

Суд оштрафував на 12750 грн ортопеда Львівської обласної дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" Василя Прусенка, затриманого в червні на хабарі в 250 доларів. Відповідний вирок Личаківського райсуду оприлюднений в реєстрі судових рішень. Тим часом лікар після нетривалого відсторонення від роботи повернувся до "ОХМАТДИТу".

Як зазначається у вироку суду, лікар-ортопед "ОХМАТДИТу" Василь Прусенко, який також працює головним позаштатним спеціалістом-експертом департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, вимагав від матері дитини 250 доларів за видачу консультативного висновку спеціаліста, необхідного для отримання дитиною інвалідності та відповідної соціальної допомоги.

"Усвідомлюючи, що без отримання консультативного висновку спеціаліста подальше оформлення необхідних медичних документів для оформлення медичного висновку про дитину-інваліда, на підставі якого призначається державна соціальна допомога, неможливе, мати погодилась на пропозицію лікаря", – мовиться у вироку суду.

Відтак, 21 червня близько 10:30 Василь Прусенко в службовому кабінеті №7 "ОХМАДТИТу" отримав 250 доларів та видав матері необхідну довідку зі своїм підписом. Одразу після цього його затримали працівники Служби безпеки України.

Прусенка судили за ч. 4 ст 354 ККУ (підкуп працівника установи, поєднаний з вимаганням). Ця стаття передбачає штраф або ж позбавлення волі терміном до трьох років. Однак, як зазначається в судовому вироку, лікар уклав угоду з правоохоронцями про визнання своєї вини і не мав попередніх судимостей.

Відтак, суд вирішив не позбавляти лікаря волі і призначив йому максимальний передбачений статтею штраф – 12750 грн. Суд також стягнув з Прусенка 3095 грн витрат на проведення експертизи та повернув матері дитини вилучені в лікаря 250 доларів.

Як розповіла ZAXID.NET головна лікарка львівського "ОХМАТДИТу" Мар’яна Возниця, Василь Прусенко був відсторонений від роботи на час розслідування, проте зараз уже повернувся на роботу до лікарні.

За словами Возниці, вона ще не отримала вироку суду, а жодних приписів щодо звільнення ортопеда немає. Відтак, Прусенко залишається на посаді, однак з ним, за словами головної лікарки, "провели роз’яснювальну бесіду".

Дивись ще:

1000 письменників, 200 видавництв: Львів готується до "Форуму видавців 2017"

Подорожчання цукру, мобільного зв'язку та повноцінна асоціація з ЄС: що зміниться у вересні 

Безкоштовно: львівський ботанічний сад кличе на День відкритих дверей 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах