Львів'янину на замітку: стало відомо коли впровадять е-квиток

фото з сайту Zik

фото з сайту Zik

Події
07 вересня 2017 15:20

У Львові завершується етап попередньої кваліфікації компаній-претендентів на впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста, повідомив у коментарі "Львівському порталу"керівник відділу впровадження електронного квитка "Львівавтодору" Сергій Журбенко.

За його словами, у вересні усі 17 компаній, що подали свої документи, перевірять і відсіють ті, які не відповідають умовам.

"У серпні ми якраз завершили аналіз документів, які надіслали нам на попередню кваліфікацію, провели оцінку всіх компаній з точки зору їх фінансової спроможності, наявності вільних коштів, досвіду у виконанні подібних проектів і наявності кваліфікованого персоналу. Практично всі компанії мають певні зауваження від нас, і ми направили листи на всі ці компанії для уточнення інформації. Буквально вчора отримали уточнюючу інформацію, зараз її аналізуємо. Плануємо до кінця вересня завершити оцінку попередньої кваліфікації. І вже тоді буде відомо, скільки компаній проходять у наступний етап", – повідомив С. Журбенко.

Далі, за словами посадовця, на конкурсантів чекають  технічний та фінансовий етапи тендеру.

"Наступний етап – це перший етап тендеру, на якому ми представимо учасникам своє бачення технічного завдання і умови майбутнього договору. Відповідно, вони повинні надати свої пропозиції, як вони зможуть виконати наші технічні умови. Це буде етап технічної оцінки. Наступний етап – фінансової оцінки. Компанії вже представлять ціни. Далі та компанія, яка меншу ціну подасть, та і буде переможцем, і з нею підпишемо договір. Підписання договору за планом – січень-лютий 2018 року", – розповів Сергій Журбенко.

Після підписання договору компанія-переможець почне впроваджувати систему електронної оплати проїзду. Як каже С. Журбенко, більшість претендентів готові впровадити е-квиток за 9 місяців, відтак вкінці 2018-початку 2019 рр. е-квиток має запрацювати.

"У принципі ми по термінах встигаємо. Це завдяки тому, що компанії готові виконати проект в більш стислий термін, ніж нам рекомендував ЄБРР. ЄБРР нам рекомендував поставити 2 роки на реалізацію проекту, ми очікуємо, що компанії будуть готові виконати проект за 9 місяців. Може, навіть скоріше. Це буде основний запуск, а потім ми додамо вже засоби оплати, мобільну аплікацію пізніше", – прогнозує він.

"Нас ще трошки тримає питання відбору консультантів – ми на зварешальному етапі відбору компанії, яка буде надавати нам консультаційні послуги по проведенню тендеру і по подальшому супроводу договору", – додає він.

На запитання, чи встигне місто оновити міський транспорт до старту вровалдження електронного квитка, С. Журбенко відповів:

"Електронний квиток – один з напрямків з розвитку громадського транспорту, а інший – оновлення транспорту. На оновлення транспорту підписувалась угода з ЄІБ та ЄБРР. Переговорний процес триває. Планується 40 тролейбусів, 10 трамваїв і певну частину автобусів планується докупити".

Як відомо, у другій половині 2018 року е-квиток має запрацювати у Києві, запустити електронний квиток вже намагаються і в Житомирі.

17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті міста, на якому був присутній  міський голова Львова Андрій Садовий.

Нещодавно Рада ратифікувала  угоду з ЄІБ: Львів оновить громадський транспорт і отримає кошти на е-квиток.

Дивись ще:

Джерельна вода, спортивний майданчик: у парку "Високий Замок" збираються облаштувати міні-басейн 

Загинуло 5 чоловік: стали відомі подробиці жахливої ДТП на Західній Україні 

На пішоходному переході: у Львові автомобіль збив жінку з двома дітьми

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах