Який рахунок: львівські "Карпати" зіграли з "Зорею"

Новина - Події - Який рахунок: львівські "Карпати" зіграли з "Зорею"

Новина - Події - Який рахунок: львівські "Карпати" зіграли з "Зорею"

Події
18 вересня 2017 09:35

Тиждень до матчу "Карпат" та "Зорі" у Запоріжжі виявився доволі насиченим як для львівської, так і луганської команди. Після розгромної поразки 1:6 від рівненського "Вереса" у відставку подав тренер "зелено-білих" Серхіо Наварро. На його місце призначили Сергія Зайцева. Після того в "Карпатах" сталося ще одне чергове "повернення", коли контракт з клубом підписав Олександр Гладкий, пише Захід.

У той час "Зоря" у четвер, 14 вересня, зіграла матч проти шведського "Естерсунду" у Лізі Європи на "Арені Львів". Український клуб поступився, пропустивши двічі.

Сергій Зайцев провів доволі значну ротацію, залишивши поза стартовою одинадцяткою капітана команди Ігоря Худоб’яка (згодом тренер на післяматчевій прес-конференції скаже, що у гравця травма, і до наступної гри він буде готовий). Також з легіонерів з початку матчу вийшли лише двоє футболістів: Гуідо Кортеджано на лівому фланзі оборони, а також Франціско ді Франко на позиції під нападником. Аргентинець тепер грає під 20 номером, віддавши "21" Олександру Гладкому, який в цьому матчі грав на вістрі атаки. Також зі старту найшлося місце Сергію Мякушко на фланзі. Повернулися на поле й Андрій Нестеров та Павло Ксьонз. Воротар Роман Підківка навіть не потрапив у заявку на матч.

Важко сказати, що на львівську команду в цій грі вплинуло більше – новий тренер, оновлення складу, те, що команді вперше у сезоні довелося грати у зеленій формі, а не традиційній білій, чи інші фактори. Однак за перший тайм команда не створила біля воріт Андрія Луніна жодного моменту. У той час Артем Громов, який так і не перейшов у "Карпати" через заяви фанатів (офіційна версія – не підійшли умови контракту), раз за разом проривав оборону львів’ян. Проте ударам бракувало влучності, в інші моменти рятував Роман Мисак. Якщо і воротар не допомагав, на допомогу приходила стійка воріт. Луганчани тричі за матч влучали у штангу.

Другий тайм став продовження першої половини, коли, фактично, "Зоря" затисла "Карпати" на їх половині, хвиля за хвилею "накочуючи" свої атаки. Львів’яни тільки і встигали, що виносити м’яч подалі від своїх воріт, з надією, що попереду за них побореться Олександр Гладкий. Така боротьба призводила до того, що форвард львів’ян фолив, і м’яч знову переходив до луганчан. Тож не дивно, що в кінці матчу статистика володіння м’ячом була зафіксована на позначці 70-30 на користь господарів.

Варто зазначити, що "зелено-білі" загалом частіше фолили у цьому матчі, і отримали більше жовтих карток. Однак вилучення у грі заробив саме гравець "Зорі". Олександр Андрієвський, який вийшов на поле по перерві, двічі заробив жовту картку, і достроково залишив поле за 3 хв до кінця основного часу. Хоча ще до цього Артем Федецький доволі небезпечно сфолив і міг отримати друге попередження у грі. Однак суддя Віталій Романов дав лише штрафний удар. Зате Артем точно не зіграє у наступному матчі через дискваліфікацію.

Арбітр матчу додав аж шість хвилин. За цей час "Карпати" навіть зуміли створити один з моментів поблизу воріт Андрія Луніна. Один із двох за весь матч (однак без удару в площину воріт). У той час коли "Зоря" 24 рази створювала небезпечні моменти, щоб відкрити рахунок у зустрічі. Однак гра так і закінчилась "сухою" нічиєю, яка принесла кожній з команд по одному очку. Тепер в "Карпат" їх сім після 9 турів. У команди, яка перебуває на шостому місці (донецький "Олімпік), до якого так прагнуть "Карпати" – 13 і гра попереду проти київського "Динамо".

Тепер же на "Карпати" очікує домашній матч проти одеського "Чорноморця", який тепер тренує колишній наставник "зелено-білих" Олег Дулуб. Гра запланована на 24 вересня.

До слова, усі матчі української Прем’єр-ліги розпочиналися з хвилини мовчання в пам’ять про жертв пожежі у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, коли загинуло троє дітей.

Дивись ще:

Де саме: у Львові прокладуть нову дорогу

Дізнайся як: електронну систему зарахування в львівські дитсадки вдосконалять 

Невідомий Львів: 10 фактів про головний універмаг міста 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах