Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла

фото з сайту Голос Америки

фото з сайту Голос Америки

Події
25 вересня 2017 16:00

З 23 по 30 вересня на базі клініки Medicover у Львові проводитимуться безкоштовні консультативні огляди та оперативні втручання дітям з усієї України, які страждають через опікову хворобу. Операції відбуватимуться за участі фахівців бостонської дитячої лікарні Shriners Hospitals for Children, а також їхніх українських колег під керівництвом доктора Геннадія Фузайлова, розповів  під час прес-конференції  начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, 

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фотоЗа його словами, американські хірурги та анестезіологи прибули до Львова в межах соціального проекту "Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям" вже всьоме. Їхня головна мета – допомогти якомога більшій кількості українських дітей побороти наслідки опіків тіла різного ступеня важкості. Цьогоріч до львівської клініки прибуло 9 американських спеціалістів, які працюватимуть спільно з командою фахівців Medicover, опікового центру 8-ї МКЛ Львова, МДКЛ Львова та ЛОДКЛ "ОХМАТДИТ",  а також групою волонтерів-студентів старших курсів ЛМНУ ім. Д. Галицького. Також відомо, що під час роботи американських медиків вперше в Україні буде застосовано лазерну установку "UltraPulse CO2 (Lumenis)" - інноваційний метод лікування опікових травм.

Спеціальні медичні консультації, згідно з якими сформувалась група пацієнтів на огляд, розпочались ще в січні 2017 року. Загалом до участі в проекті запросили 190 дітей з різних куточків України, зокрема зі сходу. Більшість з цих пацієнтів вже проходили лікування в межах програми, адже опікова хвороба вимагає медичного втручання впродовж всього життя. 24 вересня лікарі оглянули 109 дітей із рубцевими змінами після опіків, 52 з яких відібрали для проведення пластичних операцій.соби, якими оснащені львівські клініки, а тому не зможуть провести дуже складних операцій. 

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фото 1Як розповів Геннадій Фузайлов, дитячий лікар та анестезіолог бостонської клініки, під час вибору пацієнтів для проведення оперативних втручань медики керувались двома критеріями. Так, бостонські фахівці не проводитимуть операції дітям зі свіжими опіками, оскільки це вимагає поетапного втручання впродовж певного проміжку часу. Окрім цього, американські медики використовуватимуть лише ті технічні засоби, якими оснащені львівські клініки, а тому не зможуть провести дуже складних операцій. Фузайлов наголосив, що основний принцип роботи бостонських медиків - це безпека пацієнта, а тому вони не братимуться за лікування тих дітей, яким не зможуть гарантувати позитивний результат хоча б на 85-90%. 

Американський фахівець також зазначив, що під час цьогорічного візиту в Україну медикам вдалось привезти гуманітарну допомогу на суму  близько 1,5 млн доларів. Можливість передачі цієї допомоги Україні наразі обговорюється, підсумував Геннадій Фузайлов. 

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фото 2

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фото 3

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фото 4

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фото 5

Безкоштовно: у Львові американські лікарі оперують дітей з опіками тіла фото 6

Джерело: galinfo.com.ua

Дивись ще:

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах