Відповідь лікарів: чому породіль у львівському пологовому клали у холодних коридорах

фото: Тетяна Турчина

фото: Тетяна Турчина

Події
02 жовтня 2017 17:51

Пологове відділення 3-ї міської клінічної лікарні у Львові переповнене

Фото ліжок з майбутніми породіллями у коридорі пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні у Львові викликали обурення користувачів соцмереж

Фото з пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Раппопорта, які 2 жовтня опублікувала у соцмережах Тетяна Турчина, викликали переполох серед львів'янок, яким скоро народжувати.

Опинитися в холодному коридорі перед пологами чи ще гірше, після пологів, - перспектива не з приємних. Раніше жінки нерідко лежали в коридорах, але після активного обговорення стану справ у пологових відділеннях Львова на різних рівнях, з залученням депутатів, керівництва міського управління охорони здоров’я, справи, здавалося, ніби зрушилися з місця: пологові відділення відремонтували, цілодобово з’явилася тепла вода, ліжка з коридорів зникли … Невже знову повертаємося назад?

ZAXID.NET зателефонував головному лікарю лікарні Вадиму Олійнику й попросив пояснити, що відбувається.

"Ніхто в коридорі народжувати не буде і жінки після пологів також в коридорі лежати не будуть. Ліжка в коридорі – це тимчасово, після 16.00 усі жінки вже будуть в палатах. Пологове відділення розраховане на 100 ліжок плюс 10 резервних, а вранці ми мали 112 жінок. Тому й виникла така ситуація", - сказав головний лікар.

Відповідь лікарів: чому породіль у львівському пологовому клали у холодних коридорах фото

Фото Тетяни Турчиної

Вадим Олійник пояснив, що через те, що пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні закрито, їхнє відділення і пологовий будинок №1 дещо перевантажені.

Всі жінки з патологіями з районів їдуть в пологовий будинок, що на вул. Мєчнікова (раніше – в обласну лікарню), а вагітні зі Львова – у пологове відділення, що на вул. Раппопорта. І нині, за словами Вадима Олійника, виникла ситуація, що дві жіночки, які лягають в лікарню на збереження, змушені були деякий час перебути на ліжках в коридорі. Сьогодні ж частину жінок з пологового виписують додому і всі вагітні будуть у палатах. А порожні ліжка, які стоять в коридорі - це гуманітарна допомога, яку передали німці, 25 ліжок.

P.S. Коли матеріал готувався до публікації ,головний лікар Вадим Олійник зателефонував й повідомив, що ситуація під контролем, ніхто з жінок в коридорі вже не лежить.

Дивись ще:

Музиканти з усього світу: у Львові стартує фестиваль "Контрасти" 

Закладали вибухівку: на межі Львівщини і Закарпаття затримали терористів 

За 35 мільйонів: на Львівщині відремонтують дві траси 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах