Субсидії по-новому: що потрібно знати львів'янам

фото з сайту Сегодня

фото з сайту Сегодня

Події
03 жовтня 2017 14:46

У департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА розповіли про основні зміни в нарахуванні субсидій мешканцям області, інформує Львівський портал.

Так, з 1 травня 2017 року набули чинності зміни до Положення, внесені постановою Кабміну від 26.04.2017 №300, зокрема, щодо призначення субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію  у попередньому періоді. Зокрема, передбачено, що в жовтні розпочнеться новий перерахунок на опалювальний період.

"Для одержувачів субсидій, які використовують  природний  газ/електричну енергію  для  індивідуального опалення, субсидію будуть розраховувати на опалювальний період з 16 жовтня до 15  квітня  включно… Для  одержувачів, які використовують центральне опалення, – субсидія буде перерахована з початку опалювального періоду, тобто після прийняття рішення органу місцевого самоврядування", – пояснив начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Гельбич.

Окрім цього, за його словами, дохід тепер братиметься за два квартали.

"Зміни торкнуться також непрацюючих осіб, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості. Для таких споживачів дохід розраховуватимуть на рівні двох прожиткових мінімумів (приблизно 3200 грн)", – зазначив Василь Гельбич.

Водночас департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА  наголошують, що субсидію можуть не продовжити, якщо є заборгованість за комуналку щонайменше за два місяці і на суму від 340 гривень. Забрати знижку можуть, якщо виявиться, що субсидіант приховує частину свого доходу. За новими правилами незаконно використану субсидію доведеться повернути до бюджету.

Дивись ще:

"Гарячий" жовтень у Львові: День Еклерів, Свято Шоколаду та Золотий Лев 

На 46 тисяч: на Буковині два єноти влаштували погром у продуктовому магазині 

Загубився: на Львівщині загинув 19-літній грибник 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах