Безкоштовно: у Львові прочіпують 5 тисяч домашніх собак

фото з сайту tinydog.ru

фото з сайту tinydog.ru

Події
03 жовтня 2017 15:20

До кінця цього року в межах програми "Популяризація електронної ідентифікації та реєстрації власницьких собак" безкоштовно чіпують перших 5 тис. домашніх собак у Львові. Цей процес вже розпочався на базі ЛКП "Лев" та низки ветеринарних клінік і кабінетів,повідомили ZAXID.NET у прес-службі ЛКП "Лев".

За попередніми підрахунками, зараз у Львові майже 41 тисяча домашніх тварин.

Для того, щоб безкоштовно чіпувати собаку, потрібно зайти на сайт ідентифікації тварин Animal-id.info та вибрати з переліку найближчий до вас заклад. Також тут розміщено анкету для клінік, які бажають долучитися до цього процесу.

"Ідентифікацію собак мікрочіпом може зробити тільки господар собаки, що живе на території Львова. Коли ви прийдете на процедуру вживлення чіпа, то повинні підтвердити факт власності на тварину (попередня реєстрація тварини в міській базі даних або в animal-id.info). Дуже важливий факт – собака повинна мати щеплення від сказу, яке було проведене не пізніше як за рік до моменту чіпування, адже України – країна, що бореться зі сказом. Ми не можемо забувати про відповідальність!", – розповів Василь Дуб, співзасновник Animal-ID.info, куратор проекту з чіпування.

Ідентифікація тварин має багато важливих переваг, перш за все, для їхніх господарів та для безпеки міста в цілому. Найбільш дієвим способом ідентифікації є чіпування, вживлення підшкірного чіпа на потилиці з внесенням тварини до електронної бази, де міститься уся важлива інформація про собаку та його господаря.

"Попри те, що ніхто з нас не хоче та не планує загубити свого домашнього улюбленця, такі прикрі випадки трапляються доволі часто. У ЛКП "Лев" потрапляє чимало собак, відловлених на вулиці, які втекли, загубились, за якими не догледіли, що може статися з кожним, навіть дуже відповідальним господарем. Часто процес пошуку господаря забирає кілька днів і навіть тижнів, якщо тварина ніде не зареєстрована і не має на шиї жетона з контактами господаря. Натомість ідентифікація простить цей процес повернення додому до лічених годин", – каже Оксана Кошак, директор ЛКП "Лев".

Інформацію про чіпованих собак вносять до міжнародної бази даних.

"Ми дуже сподіваємося, що електрона ідентифікація найближчим часом стане законодавчою нормою в Україні. Знаю, що відповідні законопроекти є вже напрацьовані. Таким шляхом пішли чимало країн світу і це дає відчутні переваги. В Україні, окрім Львова, уже кілька міст приєдналися та реєструють тварин у міжнародній базі даних, з якою працює Animal-ID.info. Господарі, які повернули своїх тварин, уже відчули переваги такого кроку", – каже Віктор Копач, засновник та СЕО Animal-ID.info.

Чіпування також дасть господарям можливість виїзду за кордон з твариною, адже з 2010 року в’їзд тварин без наявності спеціального мікрочіпа в країни Євросоюзу заборонений. Окрім того, чіпування, підвищить відповідальність господарів за тварин.

"Цей пункт особливо болючий у наших реаліях, адже часто тварини опиняються на вулиці, часом стають жертвами ДТП, і стається це не тому, що собаку загубили випадково. На жаль, люди, що позбуваються собак, залишаючи їх на вулиці, досі не є рідкістю у нашому розвинутому суспільстві. Нагадуємо, в Україні законодавчо передбачена адміністративна і навіть кримінальна відповідальність за недбале ставлення і жорстоке поводження з тваринами, тож ідентифікація змусить їх задуматися про це", – долає Оксана Кошак.

Проект реалізується громадською організацією "Міжнародні системи реєстрації", грантодавець: організація Dogs Trust WorldWide, партнер: ЛКП "Лев" та Львівська міська рада.

Адреси клінік, де можна зробити чіпування:

ЛКП "Лев", вул. Промислова, 56, тел. +38 (068) 535-45-45 email: lkplev@gmail.com

Центр здоров'я тварин "Доктор Vet",вул. Любінська, 164-А, тел. +38 (067) 562-73-56 email: doberlvet@gmail.com

Ветеринарна клініка ZAGAVET, вул. Київська, 17, тел. +38 (094) 993-83-17 email:zagavet@gmail.com

Ветеринарний кабінет, вул. Пулюя, 40, тел. +38 (097) 793-19-69 email: vethelp-lviv@ukr.net

Ветеринарна клініка "Рекс", вул. Пильникарська, 8А, тел. +38 (097) 790-94-10 email:rexlviv@gmail.com

Кабінет ветеринарної медицини Vetpraktik, вул. Панча, 5, тел. +38 (067) 324-20-53 email: office@vetclinic.lviv.ua

Ветеринарна клініка "Імпульс", вул. Садова, 2/4, тел. +38 (068) 582-19-79 email:dmytrievvet@ukr.net

Кабінет ветеринарної медицини "Андрій-ветсервіс", вул. Кубанська, 12, тел. +38 (050) 370-92-93 email: wuspa.kurach@gmail.com

Дивись ще:

"Гарячий" жовтень у Львові: День Еклерів, Свято Шоколаду та Золотий Лев 

На 46 тисяч: на Буковині два єноти влаштували погром у продуктовому магазині 

Загубився: на Львівщині загинув 19-літній грибник 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах