На заводі: у Львові підпільно виготовляли харчові добавки

фото: відділу комунікації Нацполіції Львівщини

фото: відділу комунікації Нацполіції Львівщини

Події
11 жовтня 2017 10:21

Припинено роботу підпільного міні-заводу, на якому виготовляли під виглядом відомих торгових марок харчові добавки і сухі концентрати,

У підпільному міні-заводі біля Львова було облаштовано цех із виготовлення порошків до печива, розпушувачів тіста, киселів, ванільного цукру. Працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції, слідчого управління поліції та прокуратури області вилучили 40 тис. одиниць фальсифікованої продукції, обладнання для її виготовлення та гроші. Загальна вартість вилученого понад 2,2 мільйони гривень. Про це повідомила речниця Департаменту захисту економіки Нацполіції Наталія Калиновська.

Нелегальне виробництво організував житель Львова, орендувавши під ці цілі приміщення колишнього заводу. Устаткування, яке він використовував, дозволяло виготовляти близько тисячі пачок продукції на добу. Упаковка проводилася на промислових лініях. При цьому на кожну пачку незаконно наносилися торгові марки відомих польських підприємств" — зазначила Наталія Калиновська.

На заводі: у Львові підпільно виготовляли харчові  добавки фото

Таким чином чоловік виготовляв, зокрема, порошки для печива, розпушувачі тіста, киселі, крем-пудинги, шоколадні глазурі, ванільний цукор та інші товари. Продукцію реалізовували на оптових ринках Львова, у невеликих магазинах не тільки Львівської, а й сусідніх областях.

На заводі: у Львові підпільно виготовляли харчові  добавки фото 1

Загалом було проведено 10 обшуків на території підпільного міні-заводу, в місцях зберігання готової контрафактної продукції, в автомобілях і за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до злочинної схеми. В результаті правоохоронці вилучили лінії та верстати для незаконного виробництва фальсифікату, більше 40 тис. одиниць готової продукції та готівку. На місці виробництва виявлено 10 осіб, причетних до налагодження і здійснення технологічного процесу з випуску харчових добавок і сухих концентратів", — зазначила Калиновська.

На заводі: у Львові підпільно виготовляли харчові  добавки фото 2

Зразки виготовленої контрафактної продукції відправили на експертизу. Проводяться подальші заходи зі встановлення та затримання інших осіб, причетних до організації діяльності цього міні-заводу. А також встановлюються місця збуту і вилучається продукція, яка вже надійшла у продаж.

Відкрито кримінальне провадження  за ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється джерела постачання сировини для виготовлення контрафакту.

Дивись ще:

Куди відправлять: на Львівщині стартував осінній призов строковиків 

Попався: СБУ затримала на хабарі керівника Львівської митниці 

Коли та на скільки: потяги зі Львова у східному напрямку змінять маршрут

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах