Отруїлось 11 чоловік: за три дні у львівській ресторації виявили три види інфекції

Новина - Події - Отруїлось 11 чоловік: за три дні у львівській ресторації виявили три види  інфекції

Новина - Події - Отруїлось 11 чоловік: за три дні у львівській ресторації виявили три види інфекції

Події
18 жовтня 2017 15:48

Станом на ранок, 18 жовтня, у Львівській обласній інфекційній лікарні з харчовим отруєннням перебуває 11 осіб. Усі вони напередодні у різні дні – 14, 15 і 16 жовтня були у відомому львівському ресторані "Панська чарка,

повідомила  ZAXID.NET  головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Нагадаємо, Знову отруєння: з львівської ресторації відвідувачі потрапили в лікарню

За її словами, шестеро осіб, у яких діагностували харчову токсикоінфекцію, святкували весілля у "Панській чарці" 14 жовтня, на яке запросили 30 осіб. 16-17 жовтня вони опинилися в інфекційній лікарні з отруєнням. Серед них і молодята, на весіллі яких гуляли гості.

15 жовтня, за словами Наталії Тімко, у цьому ж ресторані інша компанія святкувала день народження. Четверо осіб з тієї компанії також опинилися в інфекційній лікарні.

16 жовтня у "Панській чарці" день народження відзначала ще одна компанія. І одна людина також опинилася в інфекційній лікарні з симптомами харчового отруєння.

"10 людей лікуються стаціонарно, а одна жінка попросилася на амбулаторне лікування, бо доглядає за дітьми", - розповіла Наталія Тімко.

Директор ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Роман Павлів повідомив, що працівники центру забрали всі необхідні зразки (їжі, змиви тощо) для проведення лабораторних досліджень. Результати будуть приблизно через тиждень, тоді й буде остаточно відомо, що саме спричинило отруєння людей.

Людей, які 14 жовтня святкували весілля у "Панській чарці", пригощали кондитерськими виробами, які приготували вдома і принесли з собою. Тож спершу була думка, що причина криється саме у домашній випічці, бо працівники ресторану запевняли, що всі страви в "Панській Чарці" готувалися відповідно до санітарно-епідеміологічних норм, які перевіряються в ресторані на постійних умовах.

ZAXID.NET хотів уточнити, чи приносили з собою якісь продукти харчування відвідувачі ресторану, які святкували у "Панській чарці" день народження 15 і 16 жовтня. Але працівника, який міг дати відповідь на це питання, на місці не було. Працівники ресторану пообіцяли, що як тільки він з’явиться, то зателефонує.

За даними аналітичної системи YouСontrol власниками ресторану "Панська чарка" є Тарас Колодій та дружина народного депутата Богдана Дубневича Тетяна, які також спільно володіють відомим рестораном "Грушевський". Колодію також належить кафе "Вірменка", визнане найкращою кав’ярнею Львова 2017 року.

Дивись ще:

Отруєння в ресторані: відвідувачі з "Панської Чарки" постраждали не від страв закладу 

Масове отруєння: у лікарні вже 10 жертв весільного бенкету у "Панській чарці"

Трьох забрала швидка: в одному з львівських парків влаштували криваву різню

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах