Відкрито справу: у львівському ресторані, де отруїлись люди, знайшли порушення

Новина - Події - Відкрито справу: у львівському ресторані, де отруїлись люди, знайшли порушення

Новина - Події - Відкрито справу: у львівському ресторані, де отруїлись люди, знайшли порушення

Події
20 жовтня 2017 16:57

Держпродспоживслужба у м. Львові провела обстеження ресторану "Панська Чарка", розповіли під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє forpost.lviv.ua.

Нагадаємо, Знову отруєння: з львівської ресторації відвідувачі потрапили в лікарню

"Є визначені основні недоліки – це те, що персонал не проходив гігієнічного навчання, і те, що порушувалась технологія приготування страв – у закладі не мали відповідного обладнання для переробки вареного м’яса. Відповідно, було написано заяву у поліцію, і вже порушено кримінальну справу за фактом отруєння людей. За результатами перевірки складено припис, і передано розпорядження у відповідні органи про припинення функціонування закладу. Наші пропозиції керівникам закладів громадського харчування в тому, що вони повинні забезпечити дотримання санітарних вимог у своїх приміщеннях, не повинні допускати до роботи людей, які не пройшли відповідну гігієнічну підготовку, і людей, які не мають відповідної освіти. Також – щоб керівники обов’язково проводили вибірковий відомчий лабораторний контроль, як це прописано в документах, і не допускали до роботи працівників без медичних книжок", - розповіла Леся Микитин, в.о. начальника державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у м. Львові.

"До нас надійшов лист від головного управління держспоживслужби у Львівській області, у зв’язку з отруєнням у "Панській Чарці", провести позапланове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Рішення комісії – звернутись до власників закладів харчування виконувати усі вимоги санітарії, навчання персоналу", - зазначив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

"Також важливо, щоб Львівській міській раді надали висновок про те, що сталось, в чому причина. У понеділок, коли лабораторний центр матиме результати досліджень, їх важливо оперативно передати місту", - додав Геннадій Васьків, заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань.

Нагадаємо, що за інформацією Державної установи "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України", станом на 9.00 год. 20 жовтня за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я з гострою кишковою інфекцією звернулося 25 осіб, які  вживали їжу в ресторані "Панська Чарка". З них госпіталізовано 22 особи, амбулаторно лікуються 3 особи.

Стан всіх госпіталізованих пацієнтів середньої важкості. Потерпілим надається медична допомога згідно клінічних протоколів. Епідрозслідування та протиепідемічні заходи тривають.

Дивись ще:

На лікарняних ліжках вже 10 жертв весільного бенкету у Панській Чарці

Отруєння в ресторані: відвідувачі з "Панської Чарки" постраждали не від страв закладу

Водій загинув на місці: стали відомі подробиці смертельної ДТП на львівській об'їзній

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах