У чергу з ночі: на Львівщині по декілька місяців не можуть зробити ID-картки

фото з сайту Газета «День

фото з сайту Газета «День

Події
25 жовтня 2017 13:33

Свої перші ID-картки не можуть по декілька місяців виготовити 14-річні мешканці Городоцького району. Аби потрапити у приймальню міграційної служби – батьки підлітків записуються у чергу ще з ночі. Оббивають пороги відомства і ті, хто хоче отримати закордонний паспорт або ж замінити український, інформує zaxid.net.

Обідня перерва у міграційній службі в Городку щойно закінчилась, а люди навіть не відходили від дверей. Марія Стреха хоче виготовити паспорт, аби влаштуватися на роботу. У Городок із села Татаринів їздить вже півроку.

"Я приїжджаю і вже 45, 43, то 22 у списку. Коли 22 – і то не проходжу. Сьогодні 43 і навряд чи я пройду, але чекаю", – каже відвідувачка Марія Стреха.

Є й такі, що вже кілька місяців не можуть забрати свого першого головного документа.

"Десь в липні здавали паспорт – здали. І чотири чи п'ять разів я приїжджав, було закрито", – каже 14-річний Роман Цибульський.

"Не працювала система, було закрито. Приїхав і поїхав назад, – розповідає бабуся хлопця Любов Цибульська, – Зараз у списку 51. Наші документи вже взяли, чекаємо. Видають вони швидше".

Станом на другу дня у списках вже 59 відвідувачів. А в кабінеті приймають лише одинадцятого. Сину Анни Пристави потрібна ІD-картка, тож аби цього разу точно здати документи – чергу зайняли о дванадцятій ночі.

"Перед тим приходили після обіду, десь близько четвертої години. Це нереально було стати, казали, що не потрапимо. Тому ми приїхали вночі, спали в машині. Всі стояли – люди чекали в машинах своєї черги", – розповідає відвідувачка Анна Пристава.

Управління в Городку не працювало з серпня. Тут перемикали канали із супутникового на 3G зв’язок. І з роботою техвідділ відомства затягнув аж до сьомого жовтня. Та й то налагодили систему лише на одному комп’ютері. Його дві інспекторки ділять поміж собою.

"Якщо людина звертається по втраті паспорта, то я згідно своїх функціональних обов’язків, сідаю і приймаю, бо одна система тільки працює", – пояснює головний спеціаліст Лілія Конзелюк.

Коли налаштують систему на другому ком’ютері не знають навіть в Головному управлінні міграційної служби Львівщини. До кінця року у Городку не зможуть й збільшити штату. Аби уникнути нічних черг, радять дотриматися простого правила.

"Будь-яка людина повинна прийти о 9 ранку, коли відкривається робота територіального підрозділу, зайняти відповідно чергу, здати документи, а не створювати якісь такі окремі схеми, для того щоб породжувати нездорові чутки", – додала в.о. начальника головного управління ДМС Львівщини Іванна Іваночко.

Схожа ситуація й у Бориславі, Трускавці, Турці та Сколе, бо й там працюють лише за одним комп’ютером.

Дивись ще:

Великий футбол: у Львові відбудеться матч Україна -Словенія 

Вщент: на Львівщині в аварії постраждала дитина 

Хто винен: екс-мер Львова з дружиною потрапили у ДТП 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах