Дізнайся чому: у львівських школах ліквідують стоматкабінети

фото з сайту Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат

фото з сайту Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат

Події
27 жовтня 2017 17:50

Директори львівських шкіл зобов’язані розірвати угоди на функціонування усіх стоматологічних кабінетів. Відповідний наказ підписала начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик. Вона пояснила ZAXID.NET, що стоматологічні кабінети діють незаконно, а на прийом до лікарів у школи приходили сторонні люди.

"Такий наказ вийшов, бо ми проаналізували угоди, які укладали навчальні заклади щодо стоматологічних кабінетів, і побачили низку порушень. По-перше, стоматологічні кабінети не відшкодовували оплату комунальних послуг, також, якщо це є комунальна власність, то [функціонувати кабінет] має на підставі оренди через управління комунальної власності. Також ЗУ "Про освіту" забороняє використання приміщень навчальних закладів не за призначенням", – пояснила ZAXID.NET начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

За її словами, йдеться про перевищення повноважень керівників шкіл, які напряму укладали такі угоди, відтак стоматологічні підприємства не спланували жодних відшкодувань місту ні за оренду, ні за комунальні послуги. Приблизно 50% комунальних навчальних закладів мають облаштовані такі кабінети.

Зоряна Довганик уточнила, що зараз усі стоматологічні кабінети, що діють у приміщеннях шкіл, є незаконними і їх треба ліквідовувати.

"Я не можу стверджувати, але маю інформацію, що усі [стоматологічні кабінети] надавали платні послуги. Як правило [у школи] туди приходили сторонні особи", – сказала Зоряна Довганик.

За її словами, попри те, що такі стоматологічні кабінети у школах діють не перших рік, директорів, що самовільно укладали такі договори, не притягнуть до відповідальності.

"Наразі не будуть притягатись до відповідальності, їх просто наказом зобов’язано розірвати угоди. У випадку не розірвання угод будемо приймати певні управлінські рішення. Точно сказати скільки діяли такі договори не можу, але ті, що я бачила, то останні були укладені у 2014-2015 роках", – зазначила начальниця управління освіти ЛМР та уточнила, що розірвати угоди мають до 3 листопада.

Дивись ще:

На замітку: у Львові змінили курсування двох тролейбусів 

Закон у дії: у Львові вперше евакуювали авто за порушення нових правил паркування 

Нові технології: львів’яни зможуть стежити за смітниками з мобільного додатку 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах