Дивись: на Сихові побудують спорткомплекс із лижним спуском на даху

Новина - Події - Дивись: на Сихові побудують спорткомплекс із лижним спуском на даху

Новина - Події - Дивись: на Сихові побудують спорткомплекс із лижним спуском на даху

Події
28 жовтня 2017 12:21

Журі визначило переможця відритого архітектурного конкурсу на кращу проектну композицію спортивного комплексу на Сихові. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За його інформацією, комплекс площею 1,87 га на Сихові збудуть за проектом авторського колективу Віктора Кудіна, Ольги Рябової, Михайла Карнаухова та Надії Бесараб. Таку інформацію 27 жовтня оприлюднив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, повідомляє zaxid.net.

 "Загалом взяло участь вісім робіт: дві роботи з Вінниці, дві з Києва, решта – зі Львова. Друге і третє місце посіли львів’яни, перше – київська команда. Команда Віктора Кудіна вже вдруге за цей рік перемагає в львівських конкурсах. Також вони виграли останній конкурс на міський архів, а минулого року - приватний конкурс на офісну споруду на вулиці Панаса Мирного", – розповів Юліан Чаплінський.

Дивись: на Сихові побудують спорткомплекс із лижним спуском на даху фото

Варто зазначити, що київський архітектор Віктор Кудін є автором Критої спортивної арени на ВДНГ у Києві.

Ділянка площею 1,87 га, на якій буде розташований майбутній сихівський спорткомплекс, є поблизу церкви Різдва Пресвятоі? Богородиці УГКЦ, торгового центру "ВАМ", торгового центру "Інтерсіті" та будівлі Сихівськоі? раи?адміністраціі?. В умовах конкурсу було передбачено, що споруда має мати чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного полу та блок адміністративно-господарських приміщень. Та, окрім цього, комплекс можна буде використовувати і для катання на лижах.

 "Коли ми почали працювати над проектом, нас вразила значна площа покрівлі залів. Нам дуже захотілося використати її, дати якусь функцію, бажано спортивну. Компонуючи зали на ділянці для проектування ми зрозуміли, що все буде добре тільки в тому випадку, коли ми розташуємо один зал над іншим. І в ту мить намалювався силует всієї споруди. Це ухил (гора), по якому можна спускатися на лижах, а це означає, що ще одна спортивна федерація може брати участь у цьому проекті. Спускатися на лижах з гори можливо і влітку по спеціальному покриттю. А взимку, крім спортсменів, на цьому схилі можуть розважатися жителі району", – йдеться у описі проекту.

За словами Юліана Чаплінського, орієнтовна вартість будівництва складатиме 200 млн грн. Головний архітектор додав, що сподівається, що місто встигне збудувати споруду за три роки.

Дивись: на Сихові побудують спорткомплекс із лижним спуском на даху фото 1

Дивись ще:

Закон у дії: у Львові вперше евакуювали авто за порушення нових правил паркування 

Нові технології: львів’яни зможуть стежити за смітниками з мобільного додатку 

Як це виглядатиме: у Львові збудують першу 22-поверхівку 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах