Обережно менінгіт: до львівської лікарні шпиталізували п'ятеро дітей

Новина - Події - Обережно менінгіт: до львівської лікарні шпиталізували п'ятеро дітей

Новина - Події - Обережно менінгіт: до львівської лікарні шпиталізували п'ятеро дітей

Події
30 жовтня 2017 10:22

 28 жовтня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували п’ятеро дітей з підозрою на менінгіт (запалення мозку). Усі діти зі Львова. У двох дітей діагноз вже підтвердився, ще трьох ретельно обстежують, повідомила ZAXID.NET головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

"Усі діти – зі Львова. Вони різного віку: від 2 до 11 років. Між собою хворі не контактували, вони з різних родин і мешкають у різних районах міста", - повідомила Наталія Тімко.

Усіх дітей шпиталізували практично з однаковими симптомами: сильний головний біль і висока температура. У двох малих пацієнтів, віком 6 і 11 років, діагноз, на жаль, підтвердився.

Менінгіт - це запалення оболонок головного і спинного мозку. При своєчасному лікуванні захворювання повністю виліковне. Однак якщо запустити процес і звернутися до лікаря пізно, може бути навіть летальний випадок (смерть). Найчастіше діагностують менінгіт у дітей і чоловіків. Зростання захворюваності припадає на зиму і весну. Це пов'язано з низькими температурами повітря, підвищеною вологістю повітря і з перебуванням великої кількості людей у закритих і погано провітрюваних приміщеннях. На фоні зниженого імунітету інфекція легше розповсюджується між людьми.

Дивись ще:

Наслідки негоди: на Львівщині 140 населених пунктів залишились без світла

Фотофакт: на Львівщині дороги засипало снігом 

Встигни побачити: у Львові проходить унікальна виставка робіт Джані Версаче

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах