Львів'янину на замітку: сьогодні стартує виплата монетизованих субсидій

фото з сайту 20 хвилин

фото з сайту 20 хвилин

Події
02 листопада 2017 10:18

З четверга, 2 листопада, в Україні розпочнуть виплачувати монетизовані субсидії, повідомив 1 листопада, в Facebook  віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

"Із завтрашнього дня починаємо виплату монетизованих субсидій сім'ям, які мали економію "субсидій" за опалювальний сезон 2016-17 років. До 15 листопада усі 1,7 млн родин, які включені у відповідні списки на виплату, отримають на руки ці "живі" кошти! Ресурс у розмірі 1,2 млрд грн передбачений на цю мету у державному бюджеті України. Тож, переконаний, що жодних затримок у виплатах не буде", - написав Павло Розенко.

Нагадаємо, що цього року уряд уперше започаткував монетизацію субсидії, яка дорівнює вартості зекономлених 100 кубів газу та 150 кВт електроенергії. Сума компенсації у кожного буде різна, залежно від того, хто скільки зекономив. Заяви приймали до 1 листопада. Компенсацію перерахують на банківський рахунок споживача, її також можуть виплатити через відділення пошти. Споживач у заяві мав вказати, як йому зручніше отримати компенсацію.

Спершу компенсацію за зекономлені субсидії уряд обіцяв виплатити до 1 вересня. Та згодом дату початку виплати компенсацій перенесли на більш пізній період.

"Уряд вперше започаткував виплату монетизованих субсидій, тож не всі громадяни, які мають право отримати компенсацію за зекономлені субсидії, встигли написати заяви. Ми продовжили термін подачі заяв до 1 листопада і вже з 2 листопада розпочнуться виплати", - сказав ZAXID.NET Павло Розенко.

На Львівщині, за словами начальника відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА Василя Гельбича, за компенсацією частини невикористаної субсидії звернулося 130 840 мешканців області, які мають індивідуальне газове або електричне опалення і в опалювальний період зекономили субсидії.

Дивись ще:

Перелік: на яких львівських вулицях сьогодні нема води 

Проти домашнього насильства: на Львівщині запрацюють мобільні групи

Як саме: потяг "Львів-Запоріжжя" змінить маршрут 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах