40 мільйонів євро: у Львові з'явиться новий громадський транспорт

Новина - Події - 40 мільйонів євро: у Львові з'явиться новий громадський транспорт

Новина - Події - 40 мільйонів євро: у Львові з'явиться новий громадський транспорт

Події
16 листопада 2017 14:14

Львівська міськрада планує взяти у Європейського інвестиційного банку кредит у сумі 40 млн євро на масштабне оновлення громадського транспорту та реконструкцію вулиць. За відповідну ухвалу про підтримку участі "Львівелектротрансу", АТП-1 та "Львівавтодору" в кредитній програмі ЄІБ під час засідання сесії у четвер, 16 листопада, проголосували 46 депутатів, пише zaxid.net.

Згідно з ухвалою, ЛКП "Львівелектротранс", АТП-1 та ЛКП "Львівавтодор" мають взяти участь у проекті "Міський громадський транспорт України". Ці комунальні підприємства подадуть документи для отримання кредиту ЄІБ на загальну суму 40 млн євро. Остаточне рішення ще мають ухвалити уряд та банк.

Як зазначається у додатку до ухвали, "Львівелектротранс" планує отримати 12 млн євро на придбання десяти трамваїв та 3 млн євро на реконструкцію вагоноремонтних майстерень на вул. Городоцькій. АТП-1 розраховує отримати 12 млн євро на придбання 60 великих та 60 малих автобусів. "Львівавтодор" планує одержати 8 млн євро на реконструкцію вул. Вітовського та прилеглих вулиць і 5 млн євро на реконструкцію вул. Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Левандівської).

Згідно з пояснювальною запискою до ухвали, закупівлю нового транспорту можна здійснити вже до кінця 2018 року. Роботу над інфраструктурними проектами також планують розпочати у 2018 році, але втілюватимуть їх імовірно вже в наступні роки.

Дивись ще:

Відео: до Львова вже прилетіла збірна України з футболу 

ТОП-4: які підприємства на Львівщині найбільше забруднюють довкілля 

Водію на замітку: де на Львівщині найаварійніші ділянки доріг 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах