Готуйся до новосілля: підписано закон про квартири для сімей загиблих військових

Новина - Події - Готуйся до новосілля: підписано закон про квартири для сімей загиблих військових

Новина - Події - Готуйся до новосілля: підписано закон про квартири для сімей загиблих військових

Події
06 грудня 2017 16:52

Президент України Петро Порошенко під час візиту у Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підписав закон, згідно якого сім’ї загиблих військових отримають квартири. Про це пише Львівський портал. 

За словами Петра Порошенка, за два роки в Україні 25 тисяч військовослужбовців переселять із наметів та застарілих казарм у сучасні військові гуртожитки. Водночас у присутності військових на полігоні він підписав Закон України, згідно якого держава зобов’язується забезпечити житлом родини загиблих військових ЗСУ.

"Сьогодні у вашій присутності я планую підписати закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України із питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів їхніх сімей, які загинули під час виконання обов’язків військової служби", – наголосив Петро Порошенко та підписав відповідний документ.

Нагадаємо, закон "Про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців і членів сімей військовослужбовців, що загинули при виконанні обов'язків військової служби" передбачає закріплення за мобілізованими військовослужбовцями або членами їхніх сімей житлових приміщень, які вони займали до призову, протягом усього періоду проходження військової служби.

При цьому закріплені за ними житлові приміщення зберігаються на строк до дня, наступного за днем узяття їх на облік у військових комісаріатах після звільнення з військової служби (після завершення лікування незалежно від його строку), повернення з полону або дня оголошення судом їх померлими. Передбачається, що держава буде забезпечувати військовослужбовців житлом або (за бажанням) грошовою компенсацією відповідно до норм, установлених Житловим кодексом у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Закон також закріплює розміщення мобілізованих військовослужбовців у казармах (на кораблях) відповідно до статуту внутрішньої служби Збройних сил. У разі потреби поліпшення житлових умов, забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали особисту участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, пропонується здійснювати за рахунок коштів державного бюджету в порядку, визначеному Кабміном. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Перекриватимуть рух: завтра до Львова приїде Порошенко

Відеофакт: як Порошенко втішав заплакану дівчинку на вулиці Львова

Бути чи не бути: Порошенко розповів, що буде з Львівською сухопутною академією

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах