Жертва трамваю: постраждалий відсудив "кругленьку" суму у "Львівелектротрансу"

Новина - Події - Жертва трамваю: постраждалий відсудив "кругленьку" суму у "Львівелектротрансу"

Новина - Події - Жертва трамваю: постраждалий відсудив "кругленьку" суму у "Львівелектротрансу"

Події
15 грудня 2017 16:07

Пішохід, якого збив трамвай №6 на нерегульованому пішохідному переході на вул. Богдана Хмельницького у Львові, відсудив 100 тис. грн моральної компенсації та ще понад 21 тис. грн відшкодування майнової шкоди. Про це пише zaxid.net.

Як йдеться у вироку Шевченківського районного суду Львова, інцидент трапився 30 листопада 2016 року приблизно о 17.00. Трамвай їхав по вул. Богдана Хмельницького і поблизу будинку №99 збив чоловіка, що переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

Водійка трамвая пояснила, що зупинилась за 2-3 метри від пішохідного переходу, щоб пропустити пішохода. Однак, коли трамвай знову почав їхати, то на дорогу вийшов інший пішохід, якого і збив трамвай. Водійка трамвая визнала свою провину та просила суд її суворо не карати.

Як повідомляла Львівська міськрада, 28-річний пішохід перебував у стані алкогольного сп'яніння, однак у вироку суду немає підтвердження цієї інформації.

Як йдеться у висновку судово-медичної експертизи, потерпілий отримав забій головного мозку та численні гематоми голови, що відносяться до тяжкого тілесного ушкодження за ознакою небезпеки для життя.

Шевченківський райсуд Львова визнав водійку трамвая винною у вчиненні ДТП. Згідно ч.2 ст.286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху), водійку засудили до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік. Однак суд звільнив її від відбування покарання з випробувальним терміном строком на два роки.

Також суд повністю задовольнив цивільний позов потерпілого. Відтак з водійки трамвая та ЛКП "Львівелектротранс" стрягнуть 21,8 тис. грн майнової шкоди та 100 тис. грн моральної шкоди. Однак у вироку вказано скільки саме коштів має виплатити водійка.

Додамо, що це не перший випадк, коли пішохід відсудив у ЛКП "Львівелектротранс" кошти за вчинену ДТП. У березні львів'янин через суд отримав 70 тис. грн за те, що його збив трамвай на пішохідному переході.

Дивись ще:

Який саме: у Львові відновили давно забутий трамвайний маршрут

Фотофакт: у Львові "тріснула" переповнена маршрутка

Відеофакт: Порошенко покатався на львівському електробусі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах