Сім років чекали: новий статут Львова офіційно зареєстровано

Новина - Події - Сім років чекали: новий статут Львова офіційно зареєстровано

Новина - Події - Сім років чекали: новий статут Львова офіційно зареєстровано

Події
27 грудня 2017 12:55

Управління юстиції у Львівській області зареєструвало новий статут територіальної громади Львова. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Свідоцтво про реєстрацію статуту, під час апаратної наради 27 грудня, вручив міському голові Львова голова управління юстиції Ярослав Жукровський.

"Сім років Львів чекав на статут територіальної громади. Управління юстиції розглянуло статут, і сьогодні ми здійснили державну реєстрацію статуту Львова. Сьогодні історичний день для Львова і я тішусь, що можу передати свідоцтво про державну реєстрацію статуту міському голові Львова", – наголосив Жукровський.

Нагадаємо, статут Львова є основним документом міста, в якому описані повноваження органів влади, права і обов'язки мешканців міста та способи їх долучення до управління містом. На відміну від попереднього статуту, прийнятого у 2002 році, тут також є детальний опис того, як мають звітувати перед мешканцями мер та депутати Львівської міськради. 

У новому статуті чітко встановлено, що Днем Львова є перша неділя травня (раніше просто зазначалося, що цей день встановлює міськрада або мер). У документі тепер не лише названі символи міста (Герб, Великий герб та хоругви), а є також їх офіційні зображення. Статут описує структуру влади у місті, права і обов'язки мешканців, депутатів міськради та міського голови. Тут також з'явилася окрема стаття, присвячена етиці депутатів міськради, за порушення якої їх можуть позбавити права виступати на сесіях.

Згідно з документом, міський голова щороку до 30 квітня під час відкритої зустрічі має звітувати перед львів'янами про виконання бюджету, стратегії розвитку міста, розповідати про плани на наступний рік та відповідати на питання мешканців міста.

Дивись ще:

Місць вистачить усім: у Львові відкриють нові групи для дошкільнят

Що то було: львів’яни помітили у небі незвичайне сяйво

Нічний напад: у Львові розтрощили вікна і двері банку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах