Перевір, чи не тебе: кого шукають львівські працедавці та скільки платять

Новина - Події - Перевір, чи не тебе: кого шукають львівські працедавці та скільки платять

Новина - Події - Перевір, чи не тебе: кого шукають львівські працедавці та скільки платять

Події
06 сiчня 2018 08:31

На Львівщині  є нагальна потреба у швачках, водіях, операторах верстатів, водіях трамваїв. Про це пише "Львівська газета".

За словами начальника відділу статистики та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості Ольги Федик, роботодавці також постійно шукають офіціантів, охоронців, операторів АЗС, продавців і, навіть, поліцейських.

Окрім того, потрібні двірники, кондитери, слюсарі, вантажники, прибиральниці, касири.

Найбільше із переліченого готові платити операторам автоматичних та напівавтоматичних верстатів – 7119 гривень. Тоді як найменше торік оцінювали роботу прибиральників — в середньому у 3325 гривень.

Натомість набагато важче працевлаштуватися тим людям, котрі хочуть працювати у сфері сільського чи лісового господарства, риборозведення та рибальства.  Тут на одне робоче місце на початку цього року претендувало аж 38 людей.

Так само непросто із законодавцями, вищими державними службовцями, керівниками та менеджерами . На одну вакансію – 12 людей.

 "Розмір заробітної платні у вакансіях, які пропонують роботодавці є вкрай низьким, у тому числі для висококваліфікованих працівників. Оскільки чинне законодавство передбачає підбір роботи за прийнятними ознаками (зокрема за розміром заробітної платні, освітньо-кваліфікаційною ознакою, транспортною доступністю тощо), тому мають місце непоодинокі випадки відмов безробітних від запропонованих вакансій", – пояснила Федик. 

Загалом же середній розмір по пропонованих зарплатах за січень-грудень минулого року становив лише 3915 гривен. Тоді як середньомісячна заробітна плата в області у листопаді становила 6673 гривні.

Враховуючи те, що на біржі найчастіше стоять законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (їх є майже 20%), працевлаштувати на таку зарплатню їх складно. Адже для них допомога по безробіттю на початок січня становить більше 7 тисяч гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Кому роботу: Львівелектротранс шукає водіїв на зарплату у 10 тисяч гривень

Через смерть дитини: львівського лікаря позбавили президентської стипендії

З корпоративу – у лікарню: у львівському ресторані масово отруїлися гості

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах