Скандал в опері: СБУ вдруге перевіряє львівського соліста

Новина - Події - Скандал в опері: СБУ вдруге перевіряє львівського соліста

Новина - Події - Скандал в опері: СБУ вдруге перевіряє львівського соліста

Події
10 сiчня 2018 17:10

Служба безпеки України розпочала перевірку діяльності соліста Львівського театру опери та балету, вчителя Львівської школи академічного та сучасного балету Миколи Санжаревського, якого активісти сайту "Миротворець" включили до своєї бази через нібито антиукраїнські погляди. Про це пише УНІАН.

Інформацію про сепаратистські погляди соліста оприлюднила журналістка з Одеси Олена Добровольська. Вона опублікувала скріни зі сторінок з соцмереж Санжаревського, де видно, що він поширює інформацію антиукраїнського характеру та підтримує незаконну владу на окупованих територіях.

За її словами, Санжаревський є у списку "Чистилища" на сайті "Миротворець". А також збирає гроші для підтримки бойовиків і військової агресії, в групах "Гуманітарна помощь ДНР и Новоросии".

Скандал в опері: СБУ вдруге перевіряє львівського соліста фото

Цікаво, що у 2015 році СБУ вже перевіряла Санжаревського, але не знайшла достатніх доказів та складу злочину, аби порушувати проти нього кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду.

За словами речника Управління СБУ у Львівській області Олега Александрова, у 2015 році солісту  було винесено офіційне застереження від подібних деструктивних дій. 

"Тоді не було достатніх доказів та складу злочину, аби порушувати проти нього кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду, але були певні підстави надати йому офіційне застереження. Наразі СБУ розпочала нову юридичну перевірку діяльності цієї особи, після завершення якої будуть прийняті відповідні рішення", - розповів Александров,

За словами Добровольської, у 2017 році погляди артиста Львівської опери не змінилися.

"2 листопада 2017 року на сторінці в Facebook тієї самої Школи Академічного та Сучасного Балету оприлюднений допис про міжнародний конкурс танцю "Feiry Dance" який пройшов у Мінську. Серед інших, на одній із світлин, серед прапорів, що тримають в руках діти на сцені, є "прапор" терористичного угрупування "ДНР". І це фото є на сторінці львівської Школи балету", - йдеться у дописі Добровольської.

Скандал в опері: СБУ вдруге перевіряє львівського соліста фото 1

Керівництво Львівського театру опери та балету не коментує звинувачення стосовно свого соліста, повідомивши, що "буде призначено службове розслідування".

Сам Санжаревський перебуває за кордоном і пообіцяв прокоментувати ситуацію після повернення в Україну. "Я зараз за кордоном, після 15 січня повернусь в Україну і тоді дам коментарі", - заявив він.

Дивись ще:

Діяв у соцмережах: у Львові затримали чоловіка, що просував ідеї сепаратизму та "новоросії"

Зрада: СТБ показал Битву экстрасенсов с российскими военными

Львів’янину загрожує 5 років тюрми за пости в соцмережах

Новини України та світу 10 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах