Дізнайся: у якому районі Львова ситуація з кором найгірша

Новина - Події - Дізнайся: у якому районі Львова ситуація з кором найгірша

Новина - Події - Дізнайся: у якому районі Львова ситуація з кором найгірша

Події
15 сiчня 2018 14:15

Станом на сьогодні, 15 січня, у Львові на кір захворіли 74 людини, з них 49 – діти. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради. 

За словами міського голови Львова Андрія Садового, найбільше дітей захворіли кором у Сихівському мікрорайоні Львова. У школі "Первоцвіт" захворіли дев’ятеро дітей. На щастя, ця школа ще тиждень перебуватиме на канікулах.

За його словами, управління охорони здоров’я міста уже видало наказ про заходи щодо локалізації спалаху кору у Львові.  Питання про обмежувальні заходи у школах міста поки не розглядається.

У коментарі виданню Дивись.info керівник обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак розповіла, що найближчим часом має зібратися обласна комісія з надзвичайних ситуацій, аби вирішити чи забороняти дітям без щеплення відвідувати навчальні заклади.

За її словами, у поліклініках є вакцина, тому батьки мають змогу щеплювати своїх дітей від кору. Вона додала, що нині фактично неможливо перевірити, чи довідка є справжньою. 

Вакцинація проти кори у Львівській області за минулий рік охопила 75% дітей віком від 1 до 6 років, а також тих, хто своєчасно не був вакцинований. 

За словами Ірини Микичак, в області поки не планують проводити додаткові щеплення, адже такі рішення приймають на державному рівні, проте рекомендують усім охочим приходити на вакцинацію.

Мер Львова наголосив, що школи та садочки міста  мають працювати у звичному режимі. За його словами, приймати рішення, чи робити щеплення від кору, кожен вирішує самостійно.

Дивись ще:

Не здається: у Львові зросла кількість хворих на кір

Нова жертва: кір знову атакував львів'ян

Бережи себе: медики прогнозують у Львові спалах кору

Новини Львова та України 15 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах