Не хворій: оновлено перелік препаратів програми "Доступні ліки"

Новина - Події - Не хворій: оновлено перелік препаратів програми "Доступні ліки"

Новина - Події - Не хворій: оновлено перелік препаратів програми "Доступні ліки"

Події
06 лютого 2018 12:51

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік препаратів програми "Доступні ліки", які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою. Про це  VG Львів повідомила прес-служба МОЗ. 

До оновленого списку ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, зокрема 18 українських та 30 – іноземних виробників. Порівняно з попереднім переліком, у новому реєстрі стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, на 14 – для діабету ІІ типу, на 3 – для лікування бронхіальної астми.

Реєстр доповнили двома діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу — Лозартан (11 препаратів) та Глібенкламід (3 препарати). 

Для фармацевтичних компаній надали додаткових п’ять днів для зниження цінових пропозиці, що дало змогу розширити список безкоштовних препаратів ще на 13 одиниць. У новому переліку вже міститься 47 препаратів, що на 100% відшкодовуватимуться за державний кошт.

Нагадаємо, урядова програма "Доступні ліки" почала діяти у квітні минулого року. Вона направлена на надання повністю або частково безкоштовних ліків для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. 

Щоб отримати безкоштовні препарати, необхідно звернутися до лікаря та отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

"Доступні ліки": які львівські аптеки будуть видавати безкоштовні препарати

Будь в курсі: чому в Україні заборонили продавати угорську "Но-шпу"

Власники "карток львів'янина" отримають знижки в аптеках

Новини України та світу 6 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах