Замість бібліотеки: у Львові відкрили медіатеку

Новина - Події - Замість бібліотеки: у Львові відкрили медіатеку

Новина - Події - Замість бібліотеки: у Львові відкрили медіатеку

Події
08 лютого 2018 10:34

У Львові дитячу бібліотеку-філію № 19 перетворили на медіатеку, обладнавши книгозбірню найновітнішою технікою. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Медіотека знаходиться на території "Розумного району", що на вулиці Науковій. Тепер це одна із найсучасніших бібліотек не Лише Львова, але й України. 

"В бібліотеці маємо впровадження таких  технологій, як використання  сучасної інтерактивної дошки, розроблена спеціальна інтерактивна карта міста. Ми працюємо над тим, аби бібліотека – це не було таке книгосховище, а це був інтерактивний, креативний  простір, відкритий для дітей та дорослих. Де не тільки метою приходу було би взяти книжку, а взяти участь в майстер-класі, у воркшопі, прийти відвідати лекцію. В дитячих бібліотеках  часто батьки можуть залишити дітей, бо в нас є або ранкові сніданки, де завідувачі бібліотек бавляться з дітьми, або бібліоняні. Наша бібліотека є закладом неформальної освіти, де спілкуються не тільки через книгу, а є живе спілкування", - розповіла директор департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

Медіатека на Науковій – єдиний міський заклад, де є велика дошка Bigtab, де розроблена спеціальне програмне забезпечення з інтерактивною картою міста. 

"З його допомогою відвідувачі бібліотеки отримали можливість вивчати історію пам’яток архітектури, рослин, парків, пагорбів та річок, що знаходяться у місті. Завдяки  роздільній здатності екрану 4к з’явилась можливість перегляду зйомок наукового характеру (Nasa, National geografic, Discovery) в якості максимально наближеній до реальності", - розповіла Бунда. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Готель та бібліотека: в Яворівському парку побудують візит-центр

Бібліотека майбутнього: у Львові відкрили Центр Шептицького

Кухня, читальні зали та постійний доступ до wi-fi: у Львові відкриють модну URBAN-бібліотеку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах