На волю через 20 років: Порошенко помилував єдину в Україні довічно засуджену жінку

Новина - Події - На волю через 20 років: Порошенко помилував єдину в Україні довічно засуджену жінку

Новина - Події - На волю через 20 років: Порошенко помилував єдину в Україні довічно засуджену жінку

Події
02 березня 2018 09:38

Президент України Петро Порошенко помилував довічно засуджену колишню львівську підприємницю Любов Кушинську. Про це пише "РБК-Україна".

"Через 20 років 2 місяці і 5 днів Любов Кушинська дізналася, що скоро звільниться, а точніше в березні 2018 року, а точніше через пару тижнів…", – написав на своїй сторінці Facebook народний депутат України Олександр Грановський.

Як йдеться у повідомленні заступника міністра юстиції Дениса Чернишова у Facebook, Кушинська зможе залишити межі Качанівської колонії, де вона відбувала термін, у квітні "відповідно до помилування, адже саме тоді спливає термін її ув’язнення".

"Відповідно до указу Президента України про помилування Любові Кушинської, сьогодні був підписаний наказ про виконання рішення глави держави до Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України", – зазначив він.

Заступник міністра повідомив, що Кушинська свого часу була першою жінкою, яка отримала довічний термін ув’язнення.

Нагадаємо, у 90-ті Кушинська займалася у Львові підприємницькою діяльністю та керувала фірмою "Квазар". Правоохоронці звинуватили її у замовному вбивстві 61-річного завідувача відділення клінічної лікарні Львівської залізниці Ореста Циньовського і його зятя – 38-річного підприємця Ярослава Дрожджаля, яке сталося 1997 року.

У правоохоронних органах вважали, що вона скоїла злочин, аби заволодіти квартирою одного з убитих. Натомість обвинувачена заявила, що її підставили високопоставлені працівники правоохоронних органів і юстиції, щоб не повертати їй борг у кілька сотень тисяч доларів.

Як писали ЗМІ, 2005 року Апеляційний суд Львівський області засудив Любов Кушинську до довічного ув'язнення, а її спільника Андрія Манька – до 15 років позбавлення волі. Засуджені категорично відмовилися визнати себе винними і подали касаційну скаргу. Однак Верховний суд України залишив вирок без змін.

ДИВИСЬ ЩЕ:

У Львові відкривають мистецький проект у тюрмі

У Львові російського шпигуна засудили на 10 років тюрми

Після звільнення Зварича сотні ув'язнених подають документи на перерахунок терміну по "закону Савченко"

Новини України та світу 1 березня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах