Що це дає українцям: Порошенко відкрив Бескидський тунель на Львівщині

Новина - Події - Що це дає українцям: Порошенко відкрив Бескидський тунель на Львівщині

Новина - Події - Що це дає українцям: Порошенко відкрив Бескидський тунель на Львівщині

Події
24 травня 2018 14:18

Президент України Петро Порошенко відкрив Бескидський тунель — другий за довжиною (після Лутугинського) залізничний тунель в Україні, розташоваий в Карпатах, на Бескидському перевалі. 

.

Новий тунель стане частиною Пан'європейського транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини та України.

Спочатку президент біля західного в'їзду в тунель зі сторони Закарпаття зустрівся з будівельниками та представниками духовенства, які освячували тунель. Біля в'їзду також встановили фігуру святої Варвари, яка є заступницею тунелів, а також пам'ятну дошку. Далі офіційна делегація на потязі проїхала тунелем до його східного в'їзду на території Львівської області. Потяг перервав синю стрічку, таким чином офіційно відкривши тунель.

"Це - не лише найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Це - проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз - до України. Адже він - частина міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та далі на схід. Тут проходить до 40% наших транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи", - заявив Порошенко.

За його словами, тут проходить до 40% українських транзитних вантажів у напрямку західної і центральної Європи.

Бескидський тунель був побудований у 1886 році й уже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Тунелем поїзди проходять із мінімальною швидкістю. Крім того, одноколійний тунель обмежував пропускну спроможність усього міжнародного транспортного коридору.

Нині Бескидський тунель є єдиною одноколійною ділянкою на всій довжині V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст - Любляна - Будапешт - Братислава - Ужгород - Львів). Це перешкоджає інтеграції транспортної мережі України з європейською та повноцінного використання транзитного потенціалу.

Новий тунель запрацює на повну потужність завтра, 25 травня. Розпочнеться повне проходження поїздів. Старий буде законсервовано, він використовуватиметься як евакуаційний.

 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Пакуй валізи: Бескидський тунель повинні відкрити цьогоріч

Фоторепортаж: як просувається будівництво Бескидського тунелю

На Львівщині двоє невідомих спробували напасти на залізничний тунель в Карпатах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах