На гарячому: працівницю Львівського центру для учасників бойових дій піймали на хабарі

Новина - Події - На гарячому: працівницю Львівського центру для учасників бойових дій піймали на хабарі

Новина - Події - На гарячому: працівницю Львівського центру для учасників бойових дій піймали на хабарі

Події
29 травня 2018 11:03

У п'ятницю, 25 травня, з підозрою в отриманні хабара оперативники Служби безпеки України затримали працівницю Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. За попередніми даними, мова йшла про "вирішення" питання отримання бійцем АТО 100 тис. грн одноразової допомоги від Львівської міськради, хоча той уже отримав земельну ділянку під будівництво. В мерії уже заявили, що вимагають справедливого та об’єктивного розслідування.

За інформацією прес-центру СБУ, правоохоронці встановили, що посадовиця вимагала від учасника бойових дій 18 тис. грн. "За вказану суму зловмисниця обіцяла безперешкодно оформити встановлену виплату одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тисяч гривень", – повідомили в прес-центрі СБУ.

Оперативники СБУ затримали чиновницю в одному з парків Львова під час одержання всієї суми хабара. "Під час затримання зловмисниця намагалася чинити опір правоохоронцям. Вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу", – зазначили в прес-центрі.

СБУ традиційно не розголошує прізвища затриманої за підозрою у хабарництві жінки, однак ZAXID.NET стало відомо, що мова йде про 55-річну Тетяну Мохначову, фахівця з соціальної роботи Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, створеного Львівскьої міськрадою у травні 2016 року.

У львівській мерії уже заявили, що вимагають справедливого та об’єктивного розслідування.

"Ця жінка працює в Центрі з першого дня відкриття Центру. Вимагаємо від правоохоронців об’єктивного розслідування. Людям, які наживаються на учасниках бойових дій, не місце в органах місцевого самоврядування", – розповіла Галина Слічна, директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР.

У Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій назвали ситуацію ганебною і неприпустимою, а також закликали повідомляти про можливі випадки перевищення службових повноважень працівниками Центру.

"Впевненені, що не зважаючи на жодні обставини (в тому числі, і зовнішні) програма допомоги учасникам бойових дій і надалі продовжить свою дію, і допомогу отримають ветерани, які насправді на неї заслуговують", – йдеться у повідомленні Львівського центру надання допомоги учасникам бойових дій.

Нагадаємо, що у Львові з 2016 року діє програма фінансової підтримки бійцям АТО, за якою учасникам бойових дій виплачують по 100 тис. грн одноразової допомоги. Серед інших міст України така програма діє лише у Львові. Щороку 1000 бійців АТО отримують по 100 тисяч гривень кожен.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах