Як покарали: на Львівщині посадовця віддали під суд за фальшивий лікарняний

Новина - Події - Як покарали: на Львівщині посадовця віддали під суд за фальшивий лікарняний

Новина - Події - Як покарали: на Львівщині посадовця віддали під суд за фальшивий лікарняний

Події
07 червня 2018 15:09

Посадовця звинуватили у шахрайстві. Про це VG Львів стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.  

Як випливає з матеріалів судової справи, заступник прокурора області в серпні 2017 року зібрався із сім'єю на відпочинок у Буковель.  Але вирішив не тратити на це передбачені на відпуску дні, а оформити фіктивний лікарняний листок. Звернувся до заступниці головного лікаря з медичної частини обласної інфекційної лікарні, яка на той час виконувала обов'язки головного лікаря, з проханням пролікувати його від застудної хвороби. Після огляду медик покликала до себе лікаря-інфекціоніста і попросила оформити пацієнта в стаціонарне відділення, хоча насправді він такого лікування не потребував.  

У відділенні завели медичну картку стаціонарного хворого і вносили до неї завідомо неправдиві відомості про нібито огляд пацієнта, який насправді у цей час відпочивав у Карпатах. Він навіть за листком непрацездатності  прийшов не у відділення, а до заступника головного лікаря. За липовий лікарняний чиновнику нарахували до виплати 11466,72 гривні.  

У судовому засіданні прокурор-шахрай своєї вини не визнав, адвокати намагалися оспорити всі докази обвинувачення і наполягали на визнанні їх недопустимими. Але Зарічний  районний суд Сум на це не пішов.

Своїм вироком він визнав прокурора винним у вчиненні правопорушення за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за використання завідомо підробленого документа (такий злочин карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом до шести  місяців або обмеженням волі до двох років) і призначив 850 гривень штрафу.  

Водночас сторона обвинувачення в суді просила призначити додаткове покарання і позбавити прокурора права обіймати посади в правоохоронних органах строком на два роки.   "Санкцією ч.4 ст.358 КК України не передбачено такого виду покарання як позбавлення права обіймати посади чи займатись певною діяльністю, – зазначається в Єдиному державному реєстру судових рішень. – У той же час, відповідно до п.5 ч.1 ст.51 Закону України "Про прокуратуру" набрання вироком законної сили щодо прокурора є безумовною підставою для звільнення його з роботи. Крім того, загальноправовим наслідком такої судимості є заборона приймати на посади до правоохоронних структур осіб, які мають непогашену або не зняту судимість".  
 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Прихопи коц: львів’ян кличуть на нічні кінопокази у парк

Яка користь з тих квітів: клумбу у центрі Львова засадили картоплею

Інтерактивна мапа: львів’ян кличуть долучитися до озеленення рідного міста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах