Знай наших: львівська школярка увійшла в трійку геніїв світу

Фото Віктора Колдуна

Фото Віктора Колдуна

Події
18 червня 2018 13:52

17-річна школярка зі Львова Софія Петришин посіла третє місце на Олімпіаді геніїв (Genius Olympiad) у США. Про це  VG Львів  повідомила прес-служба Львівської міськради.

Софія представила на конкурсі пристрій, що перетворює цифрову інформацію на шрифт Брайля для незрячих.

На Олімпіаду геніїв львівська школярка поїхала у складі української команди, яка загалом виборола кілька призових місць. Зокрема, одинадцятикласник з Закарпаття Валентин Фречка отримав золоту медаль у категорії "Наука" за свій винахід - можливість виготовляти папір із опалого листя. Окрім Валентина Фречки золоті медалі на цій олімпіаді також отримали близько 10% учасників, і серед них ще двоє українців – Катерина Малкіна також у дисципліні "Наука", а також Степан Нетудихатко та Микита Фурман у дисципліні "Короткометражка". Ще один представник України виборов бронзову медаль, і ще двоє - почесні відзнаки у різних категоріях.

Зазначимо, що цього року у Олімпіаді геніїв брало участь більше 1300 учасників. До участі у конкурсі було подано більше 1600 проектів, з яких прийняли менше половини. Проекти подавалися у 5 категоріях: наука, робототехніка, мистецтво, короткометражки, музика, написання креативних проектів, бізнес.

До слова, львів'янка Софія Петришин закінчила школу-ліцей "Оріяна", паралельно із навчанням вона займалася у секції інформатики Львівської обласної МАН. Зараз дівчина готується до вступу в університет та працює над новим преоктом - розробляє додаток на Android, який буде допомагати вивчити шрифт Брайля через Bluetooth-модуль.

ДИВИСЬ ЩЕ:

На дні: 8 не найкращих вишів Львова

Пишайся: Львів потрапив до міжнародного рейтингу

Знай наших: львів’янка потрапила до рейтингу найвпливовіших українців

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах