Не заздри: зарплата водіїв трамваїв і тролейбусів у Львові зросла до 10 тисяч

Новина - Події - Не заздри: зарплата водіїв трамваїв і тролейбусів у Львові зросла до 10 тисяч

Новина - Події - Не заздри: зарплата водіїв трамваїв і тролейбусів у Львові зросла до 10 тисяч

Події
22 червня 2018 15:54

У першому півріччі 2018 року у водіїв трамваїв і тролейбусів Львова суттєво зросла середня заробітна палата і станом на травень сягнула майже 10 тисяч гривень.

Серед найбільш потрібних працівників на підприємстві, як і у попередньому році, залишаються водії трамваїв та тролейбусів, слюсарі-ремонтники, токарі та зварювальники. Відтак, особливий акцент у перегляді заробітної плати припадає саме на ці посади і спеціальності. Про це VG Львів повідомили у прес-службі ЛМР.

Як повідомили у ЛКП "Львівелектротранс", починаючи від січня 2018 року заробітна плата водіїв рухомого складу планово зросла у першому кварталі на 7%, а також підвищена на 33% впродовж другого кварталу. У січні 2018 року середня зарплатня становила 7739 на руки, а в травні зросла до 9987 грн на руки. Для порівняння, станом на січень 2017 середній заробіток водіїв становив 5147 грн.

"Таких високих показників вдалося досягти завдяки кільком ключовим факторам. Передусім – це систематизація та планування фінансово-економічної діяльності підприємства, ефективна співпраця із профспілковими організаціями, що діють при підприємстві, та економічно-обґрунтований тариф на проїзд у громадському електротранспорті міста", – зазначив директор ЛКП "Львівелектротранс" Олег Береза.

Заступник директора з економіки "Львівелектротрансу" В’ячеслав Кокошко запевнив, що зростання заробітної плати цьогоріч не є остаточним і попереду ще три етапи, які дозволять підняти виплати працівникам щонайменше на 25% впродовж другого півріччя 2018 року. Йдеться про збільшення прожиткового мінімуму у липні та грудні 2018 року в цілому на 9% та набуття чинності змін до галузевої угоди.

"Саме конкурентна заробітна плата, якої ми уже досягли сьогодні, та достойні умови праці над впровадженням яких докладаємо усіх необхідних зусиль, дозволять нам залучити до праці молоде покоління та стати базовим перевізником Львова", – сказав Олег Береза.

Додамо, що за даними Головного управління статистики у Львівській області, станом на квітень 2018 року середня зарплата у Львівській області становила 7540 грн.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не заховаєшся: у Львові спецштаби стягуватимуть зарплатні борги

Розщедрився: на що мер Львова пожертвував зарплату

Получи ответ: что изменится с принятием закона "Про валюту"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах