Як покарають: дев'ятеро львівських школярів затримані за напад на ромський табір

Новина - Події - Як покарають: дев'ятеро львівських школярів затримані за напад на ромський табір

Новина - Події - Як покарають: дев'ятеро львівських школярів затримані за напад на ромський табір

Події
25 червня 2018 11:06

Підозрювані у нападі на ромів у Львові визнали свою приналежність до угрупування "Твереза і зла молодь". Про це повідомила старша інспекторка Управління з додержання прав людини Національної поліції України Оксана Санагурська.

Підозрюві з батьками та адвокатами перебувають у районному відділі поліції. Усі вони називають себе членами "Тверезої і злої молоді". Це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

Серед підлітків, що напали на табір ромів - дев’ятеро учнів двох львівських шкіл. Як повідомив у керівник Нацполіції Львівщини Валерій Середа, п’ятеро затриманих навчаються у школі №83, а четверо у школі №36.

У поліції повідомили, що нападники мали чіткий план щодо погрому табору і заздалегідь визначили позиції кожного з нападників, їхні дії та завдання. Поліцію про погроми повідомив очевидець нападу. Таким чином правоохоронцям вдалося майже одразу приїхати на місце події і затримати підозрюваних.

Читайте також: "З метою вбивства": мер Львова розповів подробиці нічного нападу на ромський табір

Нагадаємо, у суботу, 23 червня, пізно ввечері невідомі напали на табір ромів на околиці Львова. Внаслідок погрому загинув 24-річних хлопець, а ще троє мешканців табору отримали поранення. У таборі було десятеро дорослих, вагітна жінка та четверо дітей.

Нападникам загрожує від 15 років до довічного ув’язнення. Справою особисто займається голова Національної поліції України Сергій Князєв.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вбив диван: на Львівщині загинув трирічний хлопчик

Копав криївку: на Львівщині у саморобній хатинці загинула дитина

Небезпечні ігри: на Львівщині дитина загинула у вигрібній ямі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах