Відеофакт: біля каплиці Боїмів у Львові встановили вроцлавського гнома

Вроцлавський гномик у Львові. Фото Львівської міськради.

Вроцлавський гномик у Львові. Фото Львівської міськради.

Події
02 липня 2018 10:12

У Львові встановили вроцлавського гномика, а у польському Вроцлаві - львівського лева. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Мер міста Вроцлава Рафал Дуткевич разом із міським головою Львова Андрієм Садовим урочисто відкрили бронзову статуетку вроцлавського гнома у Львові. Такі гноми є символом польського міста, а Львову його подарували як місту-партнеру.

Історія із гномами у Вроцлаві розпочалась у 2005 році. Зараз їх по місту налічують більше трьохсот і вже кілька десятків є по світу, зокрема у Вашингтоні, Рейк’явіку, Дрездені, Вільнюсі та Каунасі. В Україні це перший.

"Це є приклад, що міграція відбувається у дві сторони. Багато громадян України мешкають у Вроцлаві і почуваються, як у себе вдома. З того я дуже щасливий. А цей гном вибрав зворотній шлях. Примандрував з Вроцлава сюди і теж почувається, як у себе вдома", – прокоментував президент міста Вроцлава Рафал Дуткевич.

Гнома із валізою та соняхом розмістили біля каплиці Боїмів не дарма. У 1611 році майстер із Вроцлава Гануш Шольц виконав різьблення на цій пам’ятці. Тому леви, які є на ній будуть охороняти гнома, зазначив міський голова Львова. А Вроцлаву невдовзі Львів подарує свого лева.

"Ми подаруємо лева у натуральну величину Вроцлаву. Ми мали таку традицію. Багато левів дарували по українських містах. Я думаю, що Вроцлав нашого лева прийме з великою радістю", – додав міський голова Львова Андрій Садовий.

міста Вроцлава Рафал Дуткевич разом із міським головою Львова Андрієм Садовим відкривають гномика. Фото Львівської міськради.

Мер міста Вроцлава Рафал Дуткевич разом із міським головою Львова Андрієм Садовим відкривають гномика. Фото Львівської міськради.

Вроцлавський гномик біля каплиці Боїмів. Фото Львівської міськради.

Вроцлавський гномик біля каплиці Боїмів. Фото Львівської міськради.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Простояв недовго: у Львові демонтували пам'ятник Шевченку

Ти подивись на них: підбірка фото крижаних скульптур з площі Ринок

Тане лід: майстри творять шедеври з криги у центрі Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах