Пишайся: якi львiвськi вишi потрапили у ТОП найкращих

Два львівські ВНЗ увійшли в топ-5

Два львівські ВНЗ увійшли в топ-5

Події
12 липня 2018 15:42

За даними щорічного узагальненого рейтингу навчальних закладів України, четверте та п'яте місця отримали два провідні університети міста Лева: Львівський національний університет ім. Івана Франка — 4 та Національний університет "Львівська політехніка" — 5 місце. Про це повідомляє сайт Освіта.ua. Загалом, до рейтингу увійшло понад 230 закладів вищої освіти по всій країні.

Щоб провести аналіз фахівці використали одразу три найавторитетніші поміж спеціалістів та ЗМІ всеукраїнські рейтинги "Топ-200 Україна", "Scopus" й "Бал ЗНО на контракт". Усі вони використовують відмінні стандарти за 2017-2018 роки.

Львівським університетам не вдалось випередити Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Харківський університет ім. Каразіна та "Київську політехніку", які у такій послідовності зайняли перші місця.

Крім того, фахівці оприлюднили кілька підрейтингів, серед яких "Найкращі ЗВО регіонів України", "Найкращі виші областей України" та інші.

За даними підрейтингів, три навчальні заклади у Львові назвали найкращими у західному регіоні. Потрапили до цих інститутів уже згадувані Франковий університет та Політехніка, а також Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Вони посіли перше, тдруге та третє місця відповідно.

Незмінними лідерами залишились ці три університети й у переліку найкращих вишів Львівської області. Четверте місце у цьому списку віддали Національному лісотехнічному університету України. П’яте — Українська академія друкарства. До десятки також увійшли академія Лисенка, університет фізичної культури, торговельно-економічний університет, ветеринарний інститут та університет безпеки життєдіяльності.

Додамо, що цього року Кабмін на майже 10% зменшив обсяг держзамовлення на підготовку фахівців. Найбільше місць втратили охочі здобувати освіту за напрямом підготовки "молодший спеціаліст". Порівняно з минулим роком їх кількість зменшили на 30,5%. Натомість, місць для навчання на магістратурі в українських вишах побільшало на 0,4%. Ще на понад 4% скоротили держзамовлення для бакалаврів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

На дні: 8 не найкращих вишів Львова

Рейтинг: які львівські виші увійшли в десятку кращих

Гроші за диплом: завкафедри львівського університету затримали з хабарем

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах