Батькам на замітку: послуги дитсадка для дітей не зі Львова більше не оплачуватимуть із міського бюджету

Кошти для дітей не львів'ян у дитсадочках виділятимуть по-новому

Кошти для дітей не львів'ян у дитсадочках виділятимуть по-новому

Події
13 липня 2018 14:45

Сьогодні, 13 липня, під час пленарного засідання Львівської міської ради прийняли ухвалу "Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування у сфері надання послуг дошкільної освіти".

Відтак, з наступного року для дітей, що живуть за межами Львова, але ходять у дитсадки міста, не виділятимуть кошти з міського бюджету. За це тепер платитимуть об’єднані територіальні громади та органи місцевого самоврядування. Мерія підписуватиме з ними відповідні договори.

Згідно з ухвалою, з 1 січня 2019 року дітям, що живуть за межами Львова і ходять у міські садочки, безкоштовно надаватимуть освітні послуги лише за наявності таких договорів. Львівська міска рада має укладати з місцевими органами самоврядування договір про здійснення міжбюджетних трансферів. Як уточнила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, із батьків за навчання дітей коштів не вимагатимуть.

Таким чином, під час реєстрації до дитсадка батьки мають надати договір оренди житла або довідку з ЛКП чи ОСББ будинку, в якому проживає дитина. Вартість перебування однієї дитини у дитсадку Львова, яку відшкодовуватимуть місцеві органи самоврядування, визначатимуть на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

У документі зазначено, що станом на 1 червня цього року у закладах дошкільної освіти Львова навчається 781 дитина, яка зареєстрована поза межами міста. Середня вартість утримання однієї дитини без врахування харчування цьогоріч становить більше 18 тисяч гривень на рік. Відтак виділення коштів від ОТГ дозволить залучити понад 14 млн грн на утримання львівських дитсадків.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скандал у школі: як покарали директора за цькування другокласниці

Ховався за ліжком: львівська поліція розшукала зниклого школяра

Нудився без діла: що "світить" школяру за "мінування" львівського вокзалу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах