Знайшли достойніше місце: у Львові вдруге спробували вкрасти пам’ятний знак Героям УПА

У Львові знову спробували вкрасти пам’ятний знак Героям УПА. Фото Ігоря Мартинюка

У Львові знову спробували вкрасти пам’ятний знак Героям УПА. Фото Ігоря Мартинюка

Події
15 липня 2018 15:08

У Львові намагалися викрасти пам’ятний знак Героям УПА. Про це у Facebook повідомив один із організаторів встановлення каменю Ігор Мартинюк.

"Сьогодні була здійснена спроба (завдяки активним місцевим мешканцям невдала) викрадення пам'ятного знаку на розі Кульпарківської – Героїв УПА. Кілька покидьків, зі слів очевидців – в нетверезому стані намагались знову завантажити пам’ятний знак на вантажівку та кудись його вивезти. Звертаюсь до справжніх замовників цього "дійства": скільки спроб ще потрібно, щоб зрозуміти, що громада не відступить і не продасть своє право дихати чистим повітрям та користуватись сквером а не черговою автозаправкою?", – написав Мартинюк.

Пам’ятний знак, самовільно встановлений на перехресті вулиць Героїв УПА та Кульпарківської намагалися вкрасти вже вдруге. 

Нагадаємо, у червні кількадесят активістів Народного руху України у сквері на перехресті вулиць Героїв УПА та Кульпарківської самовільно встановили пам’ятний знак Героям УПА. У такий спосіб вони вирішили унеможливити будівництво на тому місці першої у Львові заправки із 100% самообслуговування, яку планувала побудувати компанія "ОККО", повідомляє zaxid.net.

Та вже за кілька тижнів активісти праворадикальних організацій "Національний корпус", Національні дружини Львівщин та ГФ ПАТРІОТ самовільно перенесли пам’ятний знак до Монументу Слави. Націоналісти вирішили, що це місце "більш достойне" для такого пам’ятника, а ніж "занедбаний сквер". Ще через два дні рухівці повернули перенесений націоналістами камінь на попереднє місце.

ДИВИСЬ ЩЕ:

На місці криївки: у Львові відкрили пам'ятний знак головному командиру УПА

Актуально: львів’янин став автором першого в Україні пам’ятника селфі

Фотофакт: у Львові з'явилася міні-ратуша, яку можна відчути на дотик

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах