Небезпечні для життя: які атракціони у львівському парку культури не пройшли перевірку

Чому подали до суду на львівський Парк культури

Чому подали до суду на львівський Парк культури

Події
17 липня 2018 16:31

Після планової перевірки атракціонів на львівський Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького подали до суду. Про це VG Львів повідомили у Головному управлінні Держпраці у Львівській області. Держустанова вимагає зупинити експлуатацію чотирьох дитячих каруселей через недотримання правил охорони праці.

"В межах контрольного заходу були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема й такі, що створюють загрозу життю працівників  цього підприємства", – йдеться у повідомленні.

Після перевірки працівники Держпраці звернулися до Львівського окружного адміністративного суду, щоб зобов’язати Парк культури зупинити експлуатацію чотирьох дитячих атракціонів та кахельної печі.

Зокрема  йдеться про карусель "Кавові чашечки",  дитячу  фігурну карусель, ланцюгову  дитячу карусель  та  дитячу башту. Також вимагають заборонити виконання робіт з технічного обслуговування  та ремонту   атракціонів для працівників, які не пройшли відповідного навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Зараз юристи Парку культури вивчають акт перевірки Держпраці і приймають рішення, чи подавати зустрічний позов.

Додамо, що у 2016 році у львівському Парку культури встановили два дитячі атракціони італійського виробництва – "Дитячу вежу падіння" та "Обертальні чаші". Вони коштували майже 4 мільйонів гривень. Торік у парку встановили третій італійський атракціон "Ланцюгова карусель" за 1,4 мільйони гривень. Усі атракціони адміністрація парку закупила у ТОВ "Італпарк". "Дитячу фігурну карусель" українського виробництва у Парку культури встановили у 2016 році.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Неділя – не для роботи: у який день тижня найчастіше народжують дітей львів’янки

Старість – радість: скільки років найстаршим львівським батькам

Пообідали: в таборі на Львівщині отруїлися діти

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах