Вибирають вчителі: львівські першокласники вивчатимуть англійську за британськими підручниками

Львівські першокласники вчитимуть англійську за британськими підручниками

Львівські першокласники вчитимуть англійську за британськими підручниками

Події
24 липня 2018 11:16

Для українських першокласників Міністерство освіти і науки вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications. Уже цього навчального року приблизно 75% учнів 1 класу у Львові навчатимуть за новими книжками. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

"Тепер вчителі мають право самостійно обирати, за яким підручником навчатимуться учні. Цього року наші вчителі обрали 6839 підручників англійських видавництв. Враховуючи, що цього року до 1 класу йде майже 9 тисяч дітей, то більша половина навчатимуть за підручниками видавництв Кембриджського університету та MM Publications", – повідомила Зоряна Довганик.

Найчастіше вчителі обирали підручники авторства Герберта Пухта, Ґюнтера Ґернґрос, Пітера Льюіс-Джонс (видавництво Кембриджського університету) – 4022 примірники. На другому місці підручник авторства Х. К. Мітчела (видавництво MM Publications) – 2817. Усі підручники для першокласників йдуть з аудіосупроводом – у комплекті є диски з аудоматеріалами.

Зазначимо, що значна частина школярів Львівської області також навчатимуться за британськими підручниками. За даними департаменту освіти й науки Львівської облдержадміністрації, для потреб першокласників області закуплять 8814 примірників підручників Герберта Пухта, Ґюнтера Ґернґроса, Пітера Льюіс-Джонса та 7769 підручників авторства Мітчела. Для порівняння, найпопулярнішого підручника українського видавництва – авторства Оксани Карпюк – замовили 9787 примірників.

Раніше, Міністерство освіти й науки України повідомило, що цього року для першокласників вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications. Макети відповідних підручників набрали близько половини голосів вчителів початкових класів та претендують на наклад у понад 180 тисяч примірників.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вчитись по-новому: якою буде початкова школа для маленьких львів’ян

Побавився балончиком: у львівській школі постраждали десятеро учнів

Щоб не йти на уроки: львівська школярка вдруге "замінувала" школу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах