На вокзалах: у Львові встановлять камери відеонагляду

У Львові на вокзалі встановлять відеонагляд.

У Львові на вокзалі встановлять відеонагляд.

Події
24 липня 2018 12:29

На залізничному вокзалі Львова планують встановити камери відеоспостережень. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської місцевої прокуратури №2. 

Вивчивши стан злочинності на території Залізничного району Львова упродовж 2017 року та 6 місяців 2018 року, Львівська місцева прокуратура №2 встановила, що за час функціонування головної станції Львова, скоєно 81 крадіжку: 35 на Головному та Приміському залізничних вокзалах, 30 – у поїздах та 16 – на територіях, що належать "Укрзалізниці". Зокрема, зареєстровано 8 грабежів.

За інформацією поліції, правопорушення залишаються не розкритими, через те, що на Приміському залізничному вокзалі відсутні камери відеоспостереження, а на Головному залізничному вокзалі якість такої відеозйомки є дуже низькою.

Зазначимо, на вулиці Чернівецькій та площі Двірцевій, які розташовані поблизу вокзалів, зафіксовано 149 крадіжок, 2 грабежі, 8 шахрайств та 1 умисне вбивство.

Відтак, зі вказаної кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень до суду скеровано лише 8, що свідчить про низький відсоток розкриття.

Наявність спеціальної відеоапаратури дасть змогу швидко розкривати злочини, притягувати винних до відповідальності, а також упереджувати вчинення таких видів злочинів як грабежі, розбої, крадіжки, злочини проти життя та здоров’я.

"Варто врахувати, що залізничні вокзали приймають поїзди міжнародного сполучення, а пасажири, що прибувають до Львова у туристичних цілях, часто стають об'єктами посягань осіб без постійного місця проживання та, зокрема, ромської національності. Під час розслідування цих злочинів є необхідність у оперативному отриманні відео із камер спостереження задля встановлення причетних до злочину. Тривале розслідування призводить до від'їзду потерпілих та втрати доказів. Такі прикрі епізоди формують негативний імідж як Львова так і держави загалом", – розповів керівник Львівської місцевої прокуратури №2 Сергій Янчишин.

Відтак, місцева прокуратура ініціювала вирішення цього нагального питання перед керівництвом виробничого підрозділу.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Діти у безпеці: у львівських школах встановлять камери та тривожні кнопки

Перелік вулиць: де у Львові встановлять камери, які зчитують номери машин

Безпека на дорогах: при в'їзді у Львів встановили камери з аналітикою номерів

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах