Львів'янам на замітку: Супрун розповіла чи корисно спати вдень

Супрун розповіла чим корисний денний сон.

Супрун розповіла чим корисний денний сон.

Події
24 липня 2018 13:29

Сон удень допомагає відновити концентрацію уваги, продуктивність та здатність фокусуватися на роботі. Про це повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй стрінці у Facebook. За її словами, дрімання працює як антидепресант, покращує настрій та в цілому може надати заряд енергії як після повноцінного нічного сну.

Важливо, щоб такий відпочинок тривав не довше однієї години. Найбільш корисна тривалість дрімання складає близько 20-30 хвилин. Крім того, застосовувати сон як відпочинок протягом дня краще у випадку, якщо вночі ви також спите повноцінно.

"Якщо у вас є порушення сну в нічний час, ваш організм компенсуватиме це тривалим денним сном. А це може бути шкідливим для здоров’я та негативно впливати на вашу продуктивність. Тобто якщо довго спати вдень, ви ризикуєте прокинутися з почуттям важкості та інертності, що може мати протилежний ефект на вашу працездатність", – йдеться у повідомленні.

При цьому тривале дрімання посеред дня може порушити внутрішній годинник організму та режим дня, що може стати причиною появи неконтрольованого відчуття голоду, порушення сну та нестачі енергії. Також Уляна Супрун зазначає, що постійне відчуття втоми та сонливості може бути індикатором наявності проблем зі здоров’ям і викликатися стресом, безсонням, задишкою уві сні. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смакуй львівські льоди: Супрун дозволила їсти морозиво, коли болить горло

Отставь чашку и панику: Супрун рассказала, сколько кофе можно пить

Львів’янам на замітку: у Мінздоров’я оновили перелік препаратів програми "Доступні ліки"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах