Поступився лише Харкову: Львів потрапив до всеукраїнського антирейтингу

Львів і Харків найбільше в Україні потерпають від повідомлень про "замінування"

Львів і Харків найбільше в Україні потерпають від повідомлень про "замінування"

Події
02 серпня 2018 12:27

Харків і Львів – два українські міста, які найбільше потерпають від повідомлень про "замінування". Такі дані оприлюднив перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, майже 80% повідомлень цьогоріч надійшли в цих містах, тоді як решту українських міст припадає лише трохи більше 20% повідомлень. 

За даними Аброськіна, з початку 2018 року на Харківщини зареєстровано 1041 анонімне повідомлення про "замінування", на Львівщині – 155, у Києві – 122, на Одещині – 40, на Дніпропетровщині – 33.

"Більшість відповідних повідомлень надходить на електронні адреси – 935 випадків з 1,5 тисяч. При цьому, зазвичай ІР-адреса відправників зареєстрована на території Російської Федерації. Тобто це відбувається у мирних областях, поодаль від лінії фронту, й мета цих дій РФ – нагнітання напруги у суспільстві та дестабілізація спокою", – зазначив Аброськін.

Найчастіше "мінують" магазини та торгово-розважальні центри. У 2018 році поліція зареєструвала майже 600 таких фактів. Окрім того, 550 разів "мінували" підприємства, установи та організації та близько 90 разів – приміщення органів влади.

Водночас Аброськін зазначив, що в 2018 році кількість повідомлень про "замінування" значно зросла. Якщо за весь 2017 рік таких повідомлень в Україні було близько 700, то лише за сім місяців 2018 року їх вже близько 1,5 тисячі.

Зазначимо, 3 липня Центр безпеки міста та поліція отримали чергове повідомлення про замінування 10 бізнес-центрів та магазинів у Львові. Неправдиві повідомлення про замінування бізнес-центрів у місті регулярно надходять до поліції та Львівської міськради уже впродовж трьох місяців. За даними СБУ, ця інформація надходить з Росії

ДИВИСЬ ЩЕ:

Нудився без діла: що "світить" школяру за "мінування" львівського вокзалу

Вчетверте за місяць: у Львові замінували три бізнес-центри

Відбувається евакуація: у Львові шукають вибухівку на ринку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах