Якість роботи і колектив: що впливатиме на розмір зарплати львівських лікарів

Зарплата львівських лікарів зростатиме.

Зарплата львівських лікарів зростатиме.

Події
03 серпня 2018 16:54

У липні Національна служба здоров'я України оплатила 255,3 мільйони гривень за медичне обслуговування пацієнтів у 161 заклад первинної допомоги. Про це написала на сторінці у Facebook виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Коли всі пацієнти підпишуть декларації зі своїми лікарями — дохід медзакладу збільшуватиметься, а, відповідно, зростатиме і його спроможність оплачувати роботу співробітників", — повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров'я.

За її словами, для лікарів цих закладів це означає, вони вже можуть претендувати на вищі зарплати, адже "заклади автономізовані, а отже, можуть самі формувати розмір зарплат — сума більше не прив'язана до тарифної сітки. Натомість рішення щодо зарплатної політики ухвалює колектив. Сума оплати може залежати від кількості декларацій, які підписав лікар, раннього виявлення важких хвороб або інших показників", — пояснила лікарка.

Вона також повідомила, що позитивних кейсів медзакладів, які вже після першої виплати підвищили оплату своїм співробітникам, досить багато.

Вона також нагадала, що нині триває друга хвиля укладення договорів з Нацслужбою здоров'я. Сьогодні, 3 серпня, останній день, коли медичні заклади можуть подати заяви та приєднатись до нової системи, наголосила Супрун.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Як підписатися львів'янам: МОЗ запустило e-mail розсилку про здоровий спосіб життя

Кращих "розібрали": 13 львівських лікарів припинили підписувати декларації з пацієнтами

Львів’янам на замітку: у Мінздоров’я оновили перелік препаратів програми "Доступні ліки"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах