Прекрасна новина: львівський університет отримав майже 400 додаткових бюджетних місць

Львівський університет отримав 391 додаткове місце за держзамовленням.

Львівський університет отримав 391 додаткове місце за держзамовленням.

Події
09 серпня 2018 17:52

Львівський національний університет імені Івана Франка отримав від Міносвіти 391 додаткове місце за держзамовленням. Про це повідомляє Міністерство освіти.

У четвер, 9 серпня, міністр освіти Лілія Гриневич повідомила, що Львівський університет очолив рейтинг навчальних закладів, які змогли збільшити обсяги держзамовлення завдяки тому, що їх обрали вступники із найвищими балами зовнішнього незалежного оцінювання.

"Нинішня система широкого конкурсу діє так, що дає можливість вступникам здійснити свою мрію та вчитися там, де вони хочуть. Результатом цього стало те, що окремі виші змогли збільшити своє державне замовлення, адже їх обрали вступники з найвищими балами. І це навіть попри складну демографічну ситуацію, бо цього року ми мали найменшу в історії України кількість випускників шкіл", – розповіла Лілія Гриневич.

На другому місці у рейтингу закладів, яким вдалося збільшити держзамовлення, є Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського (351 додаткове місце), а на третьому – Дніпровська політехніка (189 місць). "Львівська політехніка" у цьому рейтингу посіла четверте місце, отримавши 184 додаткові місця за держзамовленням.

Прекрасна новина: львівський університет отримав майже 400 додаткових бюджетних місць фото

За словами Лілії Гриневич, попри побоювання, що так званий широкий конкурс призведе до того, що всі вступники обиратимуть лише столичні виші, у рейтингу ТОП-10 опинилися шість регіональних університетів.

"Ці результати засвідчують, що в Україні сформувалося чотири великих університетські центри. Центральний – місто Київ, що має 27,7% від загальної кількості держзамовлення, східний – Харківська область (12,5%), Південний, що формується двома областями – Дніпропетровською (6,2%) та Одеською областю (5,1%), тобто разом 11,3%, та Західний – Львівська область, яка отримали 11,2% від загальної кількості держзамовлення", – зазначила міністр.

Цього року рекомендації для зарахування на бюджет отримали 58,8 тисяч вступників. Методику так званого широкого конкурсу застосовували й під час минулих вступних кампаній, однак на цей рік її вирішили суттєво розширити.

Широкий конкурс полягає в тому, що обсяг держзамовлення, який отримає конкретний університет, може збільшитися, якщо до нього вступатимуть випускники з високими результатами зовнішнього незалежного оцінювання (одна частина держзамовлення є фіксованою, а інша змінюється залежно від вибору випускників із високими балами зовнішнього незалежного оцінювання).

Нагадаємо, під час цьогорічної вступної кампанії найбільше заяв на бакалаврат абітурієнти подають до Київського університету імені Шевченка та Львівського університету імені Франка.

ДИВИСЬ ЩЕ:

За понад 3 мільйони: як відремонтують географічний факультет Львівського університету

Знай наших: львівський університет потрапив до світового рейтингу

Для студентів: у Львові відкриють першу сучасну IT-лабораторію

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах