Ділились порівну: у Львові затримали банду ромок на чолі з капітаном поліції

У Львові затримали ромок, які грабували пасажирів на залізничному вокзалі

У Львові затримали ромок, які грабували пасажирів на залізничному вокзалі

Події
20 серпня 2018 18:03

На залізничному вокзалі у Львові викрили кишенькових злодіїв, діяльність яких покривали поліцейські. Про це VG Львів повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України. 

Було встановлено, що жительки міста Берегове Закарпатської області віком 18-38 років винаймали у Львові житло, а займатися криміналом на вокзалі ходили, як на роботу.

"До Львівського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України впродовж 2018 року неодноразово надходила інформацію щодо беззаконня, яке панує на залізничному вокзалі Львова. Декілька жінок ромської національності цуплять гроші, коштовності та майно пасажирів, а працівники поліції, до яких звертаються потерпілі, переконують не писати заяви про злочини і не затримують злодійок", - йдеться у повідомленні. 

За інформацією працівників Департаменту внутрішньої безпеки, ромки спустошували сумки та кишені пасажирів зухвало, не боячись відповідальності, адже діяли під прикриттям поліції.  

"Щомісячно 50% від поцупленого отримував 46-річний старший оперуповноважений поліції за невтручання у злодійський бізнес", - йдеться у повідомленні.

46-річного капітана поліції затримали після отримання чергового "відкату". У нього вилучили 5 тисяч гривень, 500 євро та 50 доларів США.

У Залізничному відділі поліції, а також у квартирі, яку винаймали крадійки, провели обшуки. Під час обшуку вилучено кошти у різній валюті.

Зловмисникам мають оголосити підозру за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.2 ст.185 (Крадіжка) КК України.

Департамент внутрішньої безпеки перевіряє причетність інших працівників поліції до злочинів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не гуляй там: який із районів Львова назвали найнебезпечнішим

Відеофакт: як у львівському парку крадуть серед ночі квіти

Не розгубилась: у Львові стажерка викрала на роботі 10 тисяч

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах