Тільки у Львові: кінологи показали першого в Україні собаку-візитера

Перший в Україні собака-візитер Лола. Фото Львівської міськради.

Перший в Україні собака-візитер Лола. Фото Львівської міськради.

Події
22 серпня 2018 13:45

У Львові на базі комунального підприємства "Лев" розпочали навчання першого собаки-візитера. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради. 

Завдання собак – спілкування з дітьми з обмеженими можливостями та літніми людьми, які потребують контакту із тваринами. У світі така практика уже розвинута в багатьох країнах, зокрема у США та Німеччині, Україна ж лише починає робити перші кроки в цьому напрямку.

"У ЛКП "Лев" є доволі багато собак, яких рятують та забирають люди, не зважаючи на те, що часом ці тварини можуть мати певні проблеми з фізичним чи психічним станом. Але й тварини можуть, у свою чергу, бути дуже корисними людям, в тому числі тим, що мають аналогічні проблеми", – пояснила директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

Першим підопічним стала міні-лайка Лола, яка потрапила на підприємство 2 місяці тому. Невідомо, чому вона опинилася на вулиці, проте там, на жаль, тваринка стала жертвою ДТП. У неї діагностували перлом тазу. На щастя, ветеринарні лікарі ЛКП "Лев" змогли вилікувати Лолу і знову поставили її на лапки: Лола активна, бігає, стрибає, і абсолютно здорова.

 "Є критерії відбору тварини для такої функції, як собака-візитер. Такий собака повинен бути виваженим та спокійним. Спокійно реагувати на людей, їжу, інших тварин, різноманітні подразники. Лола добре піддається навчанню, добре ставиться до дітей. Загалом, навчання такого собаки триватиме кілька місяців. За цей час ми збиратимемо круглі столи з психотерапевтами, аби краще вивчити їхні потреби, і, відтак, оптимально планувати навчання собак. Працюватимемо на зустрічах у зв’язці з психологом, реабілітологом. Завданням такого собаки буде розслабити людину, принести позитивні емоції, подарувати радість", – каже кінолог ЛКП "Лев" Володимир Вань.

Після двох років такої служби собаку прилаштують у родину, яка його уподобає.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не друг людини: під Львовом собаки загризли господаря

Бари, ресторани та паби: 10 закладів Львова, в які можна прийти з собакою

За сімейними обставинами: львів’янин вкрав і задушив собаку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах