Прощання зі скандалом і бійкою: у Львові в труну бійця АТО поклали сокиру

У Львові сталася бійка під час похорону бійця АТО Мар'яна Найди

У Львові сталася бійка під час похорону бійця АТО Мар'яна Найди

Події
27 серпня 2018 15:27

У Львові близько сотні чоловіків намагались перешкодити похованню військового Мар'яна Найди за християнськими традиціями. Про це у "Фейсбук" написав колишній директор "Личаківського цвинтаря" Ігор Гавришкевич, який став очевидцем інциденту.

"В їх розмові було чути про язичництво, про рунвіру та офіційно у мікрофон про те, як ховали вікінгів з мечем і сокирою, про нібито заповіт загиблого поховати його за їхнім звичаєм, бо він був їх другом. Один "чорномайочник" таки поклав сокиру в труну і нагадав про традицію спалення", – йдеться у дописі

За словами Гавришкевича, коли настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Степан Сус просив не перешкоджати похованню, чоловіки у чорних футболках, які представились друзями загиблого, почали нецензурно висловлюватись і погрожували йому.

"За 88 похоронів, які ми проводили для наших воїнів АТО, ніхто мене у церкві, де я є настоятелем, біля гробу покійного не посилав матюком. Мене послали сьогодні ці хлопці", – розповів священик.

Отець також нагадав усім присутнім, що при відсутності письмового заповіту померлого, обряд поховання визначають його найближчі родичі. У випадку з Мар’яном Найдою, це вирішувала його мати. Після конфлікту мати загиблого погодилась, щоб її сина поховали з сокирою у труні, пише zaxid.net.

Окрім того, під час похорону також відбулась бійка між військовими та чоловіками, які представились друзями загиблого. Очевидці зазначають, що деякі з них були одягнені у футболки з написом Sons Of Odin Valhalla (Сини Одіна Вальгалла). До слова, Одін вважається покровителем загиблих військових у скандинавській міфології. Душі найхоробріших воїнів забирали до Вальгалли – житла Одіна.

Нагадаємо, що Мар’ян Найда у 18 років пішов добровольцем у батальйон "Донбас". З серпня 2015 року до вересня 2016 року перебував на військовій службі в Національній гвардії України, а з лютого 2017 року проходив службу за контрактом в Збройних силах України. Загинув солдат 23 серпня поблизу села Кримське на Луганщині у 21-річному віці.

Прощання зі скандалом і бійкою: у Львові в труну бійця АТО поклали сокиру фото

Прощання зі скандалом і бійкою: у Львові в труну бійця АТО поклали сокиру фото 1

Прощання зі скандалом і бійкою: у Львові в труну бійця АТО поклали сокиру фото 2

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скандал у мережі: у Львові встановили дивну статую Ісуса Христа

"М'яких небес": Львів прощається з загиблим на Донбасі Василем Сліпаком

"Не мужик і не баба": у львівському трамваї побили відомого трансгендера Анастасію Домані

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах