Для науковців: у Львові збудують новий житловий комплекс

На Стрийській у Львові з'явиться житловий комплекс.

На Стрийській у Львові з'явиться житловий комплекс.

Події
29 серпня 2018 17:31

Біля Стрийського парку у Львові збудують житловий комплекс. Частину квартир у новобудові отримають науковці НАН України.

Голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка надав Інституту регіональних досліджень імені Долішнього Національної академії Наук дозвіл на розробку детального плану території на ділянці площею 3,3 гектарів на вулиці Козельницькій, 4 для встановлення меж земельної ділянки, повідомляє ZAXID.NET.

Територія для будівництва на вулиці Козельницькій, розташована позаду будинку Державної фіскальної служби у Львівській області та біля Українського католицького університету. Ця ділянка є у державній власності і на ній знаходиться будинок, у якому функціонують три інститути НАН України.

Територія для будівництва

Територія для будівництва

За словами директора Інституту регіональних досліджень імені Долішнього НАН України Василь Кравців, після оформлення всіх документів на землю він планує віддати її забудовнику. Частину квартир у новобудові отримають науковці НАН України.

"Інститут має акт на право постійного землекористування цією земельною ділянкою площею 3,26 гектари, на якій 0,9 гектарів займає наша будівля. Це дає нам право відновити межі цієї ділянки, щоб на неї ніхто не міг зазіхнути, і потім розпоряджатись нею так, як ми будемо вважати за потрібне, при цьому дотримуючись норм містобудівного законодавства. Як господарник я не можу дозволити собі залишити цю ділянку в такому стані. Навіщо така земля має пропадати? Я домовлюсь із забудовником, який зведе тут житловий комплекс і кілька квартир віддасть інституту", – розповів Василь Кравців

Інститут регіональних досліджень імені Долішнього на вулиці Козельницькій, 4

Інститут регіональних досліджень імені Долішнього на вулиці Козельницькій, 4

Про поверховість і розміри майбутнього житлового комплексу, за словами Василя Кравціва, наразі говорити рано. Він також відмовився говорити про те, якій саме з львівських будівельних компаній має намір запропонувати цей проект.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Візуалізація: на Старознесенській у Львові будуватимуть новий житловий комплекс

Кольоровий на Круглій: у районі Голоско розпочнуть масштабне будівництво

У серці міста: у Львові облаштують апарт-готель і ресторан

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах