За рахунок роботодавця: у Львові батькам можуть скоротити робочий день

У Львові батькам можуть скоротити робочий день.

У Львові батькам можуть скоротити робочий день.

Події
29 серпня 2018 18:03

В Україні, та Львові зокрема, хочуть поширити право для батька на встановлення за власним бажанням неповного робочого часу за рахунок роботодавця.

Уряд прийняв рішення схвалити розроблений Міністерством соціальної політики проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних з поєднанням сімейних і трудових обов’язків)", повідомляє Уніан.

Проект нормативного акту створений для того, щоб забезпечити соціальними гарантіями усіх працівників без дискримінації за статтю.

"З метою забезпечення таких гарантій, вносяться відповідні зміни до Кодексу законів про працю та закону “Про відпустки”, згідно з якими, зокрема, на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця", – йдеться в повідомленні Мінсоцполітики.

У Міністерстві переконані, що реалізація таких норм сприятиме забезпеченню рівних умов і можливостей для виконання реалізації батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей і догляду за ними.

Відтак норми законодавства про працю приводяться у відповідність до норм Сімейного кодексу, закону "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" з урахуванням їх адаптації до законодавства та стандартів Європейського Союзу у соціально-трудовій сфері.

ДИВИСЬ ЩЕ: 

Обіцянка-цяцянка: чи видаватимуть львів'янкам бейбі-бокси з 1 вересня

Видаватимуть свідоцтво досягнень: львівським першокласникам змінили систему оцінювання

Офіційно: чи потрібні львівським школярам медичні довідки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах