За 300 тисяч: у Львові вирішили долю Монумента Слави

У Львові прийняли рішення щодо демонтажу Монументу Слави

У Львові прийняли рішення щодо демонтажу Монументу Слави

Події
07 вересня 2018 15:55

У Львові прийняли рішення щодо демонтажу Монументу Слави. У п'ятницю, 7 вересня, Львівська міська рада повідомила про одержання технічних висновків стели, на перехресті вулиці Стрийської та Героїв Майдану. Наразі аварійні елементи конструкції і територія довкола пілону обгороджені парканом. 

"Нам запропонували демонтувати стелу двома способами: або поступово зверху вниз, або повалювати її одразу. Таким висновкам передувало детальне обстеження фундаменту Монумента слави та довколишньої території загалом", — розповів голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

Підготовка технічних висновків тривала декілька місяців. Технічну документацію демонтажу підготували інженер-конструктор Ігор Кархут та фахівці "Львівської політехніки", повідомляє ZAXID.NET.

"Це було найважче питання, адже конструкція є складною, так просто приїхати краном і забрати її не вийде. Окрім цього, вона займає значну територію", — повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Наступний крок — це оголошення тендеру на проведення демонтажних робіт, які обійдуться орієнтовно у 300 тисяч гривень, а фірму-підрядника оголосять через два тижні після його проведення. Нагадаємо, окремі елементи стели після демонтажу пропонують передати до музею "Територія терору".

ДИВИСЬ ЩЕ:

Зі своєї кишені: як львів’яни покращують Сихів

Вивезли у невідомому напрямку: у Львові вкрали чорний куб

Візуалізація: у Львові побудують церкву адвентистів сьомого дня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах