Розклад богослужінь: до Львова привезуть мощі святого Антонія

До Львова привезуть мощі святого Антонія.

До Львова привезуть мощі святого Антонія.

Події
10 вересня 2018 16:26

До Львова привезуть до почитання мощі святого Антонія Падуанського. Паломництво очолять два ченці-францисканці – Евдженіо Каніл та Даніель Фечета, які привезуть святиню з італійської Базиліки святого Антонія. 

За словами адміністратора Архикатедрального собору святого Юра отця Романа Кравчика, це визначна подія для всієї України, адже частинки тіла цього святого будуть у нашій державі уперше. Підготовка до цього тривала цілий рік.

Реліквії складаються з двох частин: одна в позолоченому бюсті, а інша у срібному футлярі. Мощі Святого Антонія унікальні тим, що його язик та підборіддя – нетлінні.

Мощі прибудуть до Львова 14 вересня, а о 18:00 будуть виставлені до почитання у Соборі Святого Юра. З нагоди цього відбудеться Божественна Літургія. Храм для відвідувачів буде відчинений кожного дня, з 7:00 до 22:00. Як зазначив отець Роман Кравчик, якщо люди будуть й після 22-ї, то графік продовжать 18 вересня мощі перебуватимуть в храмі святого Антонія з Падуї, що на Личаківській. З 19 по 21 вересня пройдуть реколекції. Мощі будуть виставленні до обіду 24 вересня, повідомляє tvoemisto.tv.

"Святий Антоній за життя прославився талантом проповідника і збирав проповіді тисячі вірян. Завжди, коли до міста приїздять мощі якогось святого, то люди питають від чого він допомагає. То Святий Антоній допомагає у всіх сферах людського життя та буття. Святий Антоній допомагає віднайти чистоту, бо був вихований у чистоті", – розповів капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

ДИВИСЬ ЩЕ:

За 2 мільйони: дворик львівської Ратуші відремонтують

Візуалізація: у Львові побудують церкву адвентистів сьомого дня

Дитмайданчик за мільйон: яким буде сквер на площі Святого Юра у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах